konec FC Viktoria Plzeň – FK Teplice
2:1
(1:0)
Komentuje: Marek Kratochvíl, Jan Picka
 
Teď už převzali noví mistři HET ligy i mistrovský pohár! Pro letošek je to od nás tedy z Doosan arény vše, přejeme hezký zbytek víkendu a budeme se těšit v následující sezóně s dalšími přenosy, a to i v rámci Ligy mistrů, která se vrací na západ Čech.
 
Medaili už postupně obdrželi všichni členové mistrovského týmu, teď mezi posledními i trenér Pavel Vrba, který se tak hned po svém návratu do Plzně raduje z dalšího titulu!
 
STATISTIKY ZÁPASU

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 12:7.
Střely mimo: 11:5.
Rohy: 6:2.
 
Na podium postupně přicházejí jednotliví hráči a členové realizačního týmu nového mistra české HET ligy. Viktoria si díky dnešnímu vítězství samozřejmě také zajistila potřetí v klubové historii účast ve skupinové fázi Ligy mistrů UEFA!
 
Plzeňští fanoušci okamžitě s posledním hvizdem rozhodčího Julínka zaplnili trávník v Doosan aréně, na kterém už je postavené provizorní podium. Následovat bude předání poháru pro vítěze HET ligy v sezóně 2017/18.
 
Za dnešní důležitou výhrou vykročili domácí už v prvním poločase. Ve 24. minutě vstřelil úvodní branku Michael Krmenčík, a trochu tak uklidnil domácí tým. Po poločase navýšil vedení Viktorie výbornou střelou zpoza šestnáctky Milan Petržela a jak se později ukázalo, šlo o gól vítězný. Na druhé straně totiž ještě pět minut před koncem snížil odchovanec Viktorie toho času ve službách Teplic David Vaněček.
 
Hotovo! Viktoria Plzeň poráží v 29. kole Teplice 2:1 a stává se popáté v klubové historii mistrem české nejvyšší soutěže!
 
90+1
Konec zápasu.
 
90+1
A nakonec se jej ještě dočká. Milan Petržela mu přepouští místo, Ondřej Štursa tak zažije premiéru v rozhodujícím kole celé sezóny.
 
90+1
U čtvrtého rozhodčího je pro svůj první start připravený Štursa.
 
90
Teď to bude ještě rohový kop pro domácí.
 
89
Domácí už ale do vápna Teplic zdaleka nemíří v takovém počtu, jako obvykle.
 
88
Bakoš vybojoval u pravého rohového praporku vhazování pro Plzeň.
 
Dnešní utkání sleduje 10 911 diváků.
 
87
Diviš teď diriguje rozehrávku Teplic před vlastním pokutovým územím.
 
85
Teplice právě vstřelily branku!
Hosté dokázali v závěru dnešního utkání snížit na 1:2. Po pravé straně se po autovém vhazování dostal až k brankové čáře Trubač a přihrávkou pod sebe našel volného DAVIDA VANĚČKA. Prakticky totožná branka, kterou v prvním poločase vstřelil domácí Krmenčík. Asistence: Daniel Trubač.
 
84
Bakošovi se teď přihrávka do strany na Havla úplně nepovedla. Vhazovat budou hráči Teplic.
 
83
Trubač se teď prodral středem až do střelecké pozice z hranice velkého vápna, pravačkou ale přestřelil.
 
82
A podruhé dnes střídají také Plzeňští. Michael Krmenčík jde ze hry, místo přepustí Marku Bakošovi.
 
81
Střídání na straně hostů. Ex-viktorián Jakub Hora míří z trávníku, místo něj naskakuje na poslední minuty Vojtěch Gebert.