konec FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha
0:1
(0:1)
Komentuje: Vojtěch Tůma
 
Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy příště se budu těšit na počtenou.
 
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:1.
 
Je dobojováno, Sparta si připisuje první tříbodový zisk v tomto ročníku, z Adidas Arény si totiž odváží výhru 1:0! Sledovali jsme celkem zajímavé utkání, především v prvním poločase se oba celky snažily hrát ofenzivně. Okolo patnácté minuty si velkou šanci vypracovala jak Boleslav, tak Pražané, oba brankáři se ale blýskli dobrými zásahy. O jedinou branku utkání se v osmadvacáté minutě postaral David Lafata, který těžil z Biabianyho centru a hlavou prostřelil Vejmolu.

Druhý poločas už se nesl v o poznání klidnějším duchu. Celek z hlavního města si po většinu času hlídal jednobrankové vedení, Středočeši se marně pokoušel vyrovnat. Nejblíže k tomu byli v sedmaosmdesáté minutě, Takács ale zacílil těsně vedle. V nastaveném čase Sparta mohla přidat uklidňující branku, Karavajeva s Plavšićem ale vychytal výborný Vejmola, Rosického hlavička zase skončila jen na tyčce.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+3
Další kontr Pražanů táhl znovu Plavšić, jenž nalezl z druhé vlny si sbíhajícího Karavajeva. Ten se odhodlal k tvrdé ráně, brankář Vejmola ale povedeným zákrokem stále udržel boleslavské naděje nad vodou.
 
90+2
Žlutou kartu dostává Michal Sáček (AC Sparta Praha).
 
90+2
Teď měli domácí obrovské štěstí! Plavšić si znovu zaběhl za obranu Boleslavi, počkal si na ideální moment a pak odcentroval na hlavu Tomáše Rosického, který z bezprostřední blízkosti trefil tyč.
 
90+1
Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodl nastavit tři minuty.
 
90
Mohlo být definitivně rozhodnuto! Domácí nechali v defenzivě otevřené okénko, Tomáš Rosický vyslal do samostatného úniku Plavšiće, ten si ale tváří v tvář Vejmolovi nepočínal ideálně.
 
89
Sparťané se podle očekávání zatáhli do hluboké defenzivy, na jakékoliv útočné snahy už rezignovali. Povede se jim těsný náskok uhájit?
 
88
Boleslavští posílají na soupeřovu polovinu jeden dlouhý nákop za druhým. Tentokráte se o něj postaral brankář Vejmola, Babalj poté prodlužoval za sebe, Radu ale k míči nepustil vybíhající Koubek.
 
87
Tohle mohlo skončit gólem! Další dlouhý nákop a tlak domácího týmu vyústil v nahrávku pro Takácse, jenž se povedenou kličkou zbavil Mandjecka, nachystal si balon na pravačku a vypálil. Zacílil ale těsně vedle levé tyče Koubkovy svatyně.
 
86
Po Da Silvově dlouhatánském pasu balon doskákal až do vápna Pražanů, kde si před dotírajícím Marešem chvíli navzájem dávali přednost Koubek s Marečkem. Hostující gólman ale nakonec celou situaci zvládl vyřešit.
 
85
Jiří Fleišman svým skluzem sestřelil Michala Sáčka. Sparta na to konto zahrávala přímý kop, Karavajevův centr si ale s přesností příliš nepotykal, kulatý nesmysl totiž bez povšimnutí ostatních přelétl celou šestnáctku.
 
84
O chvíli později Pražané nedokázali balon odklidit do bezpeční vzdálenosti od vlastní branky. Ke střele zpoza šestnáctky se na to konto dostal Babalj, branku Tomáše Koubka ale přestřelil.
 
83
Dobrá možnost pro Uhrinovu družinu! Po velmi nepřehledné situaci se v šestnáctce ke střele dostal Jakub Rada, jehož pokus obětavě zablokoval jeden ze sparťanských zadáků. Domácí vehementně gestikulují směrem k hlavnímu sudímu, dle jejich názoru se jednalo o hru rukou, penalta se ale nepíská.
 
82
Rada se dobře zorientoval a povedenou kolmicí zkusil nalézt Babalje. To se mu také podařilo, australský útočník poté ještě nahrával lépe postavenému Přikrylovi, jeho záměr ale vystihl Mareček.
 
81
Tomáš Rosický nyní sklidil potlesk celé Adidas Arény, když se ve středu hřiště díky jedné rychlé kličce zbavil hned dvou protihráčů. O chvíli později ale Sáček nedovoleně zastavil Takácse, přímý kop pro celek z města automobilů.
 
80
Do konce utkání zbývá už jen posledních deset minut, plus se možná dočkáme nějakého toho drobného nastavení. Boleslavi se zatím nedaří nic kloudného směrem do útoku vymyslet, Sparta zatím hru s klidem kontroluje.
 
79
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jonathan Biabiany, přichází Vjačeslav Karavajev.