konec SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno
4:0
(2:0)
Komentuje: Adam Kolář
 
Oslavy slávistů budou pochopitelně pokračovat ještě několik hodin, já se však v tuto chvíli rozloučím. Věřím, že jste si užili celou letošní domácí fotbalovou sezónu a brzy se zase těším na počtenou!
 
Po dvou posledních letech, kdy slavila Plzeň, poznává česká nejvyšší soutěž zase nového mistra a je jím pražská Slavia. Ta navázala letošním titulem na vítězství v lize z let 1995/96, 2007/08 a 2008/09 a své sbírky přidala celkově čtvrtý triumf v samostatné české nejvyšší soutěže.
 
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 8:1.
Střely mimo: 5:2.
Rohy: 6:5.
 
Ihned po závěrečném hvizdu vběhli fanoušci na hřiště a doslova pohltili hráče. Oslavy okamžitě vypukly naplno, hřiště je plné sešívaných fandů, kteří po letech, kdy to s jejich týmem nevypadalo vůbec dobře, hrozil pád do druhé ligy, mají to, co si vždy přáli a za čím své hráče hnali!

Co se dnešního zápasu týká, nervozita byla na slávistech znát jen do úvodního gólu, pak ale opadla a jednalo se o jasnou záležitost a zaslouženou výhru Slavie.
 
Je konec! Fotbalisté SK Slavia Praha se stávají českými mistry za sezónu 2016/17!
 
90
Konec zápasu.
 
87
Na nohou je již celý stadion a fanoušci společně s hráči Slavie, kteří jsou momentálně na lavičce skandují oblíbený chorál "tak jsme mistři, no a co." Je jasné, že tu dnes bude hodně veselo.
 
86
Na atletickou dráhu přichází stále více a více fandů Slavie, kteří tak mohou sledovat poslední minuty utkání z bezprostřední blízkosti. Zatím se pořadatelům daří udržet fanoušky alespoň mimo hřiště a panuje relativní pořádek.
 
85
Míč na svých kopačkách drží brněnští fotbalisté, kteří ale pouze kombinují na vlastní půli a na zázrak z jejich pohledu to opravdu nevypadá.
 
84
Zápas už se pouze dohrává a sešívaní hráči i fanoušci se již očividně těší na to, co bude po jeho skončení následovat.
 
83
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michael Ngadeu, přichází Jiří Bílek.
 
83
Na druhé straně se k ojedinělému pokusu dostal Zavadil, svou ránu zpoza šestnáctky ale poslal hodně nad.
 
82
Hráči Slavie měli k dispozici rohový kop, který rozehrával Hušbauer. Na jeho centr naskakovalo hned několik fotbalistů v červenobílých dresech, ani jeden z nich však na míč nakonec nedosáhl.
 
80
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Ruslan Mingazov.
 
80
Mezitím domácí fanoušci jeden po druhém přelézají zátarasy a shlukují se za Pavlenkovou svatyní, kde na atletické dráze skandují a podporují svůj tým.
 
79
Ojedinělou akci Brněnských zastavuje ofsajd. Pavlenka bude moci rozehrávat.
 
78
Tentokrát se pokusil Hušbauer Veselého překvapit přímou střelou, ta ovšem skončila na zdi.
 
77
Uvidíme další volný přímý kop, Hušbauer se chystá na jeho exekuci.
 
76
Ngadeu zkusil proniknout do pokutového území z pravého křídla, nakonec se pokoušel domácí záložník ještě najít spoluhráče ve vápně, přihrávku ale adresoval pouze jednomu z hráčů ve žlutých dresech.
 
75
Fanoušci už skandují "mistři, mistři, mistři"! O osudu dnešního zápasu i o tom, kdo bude nový český mistr je jasno.