konec AC Sparta Praha – FC Zlín
0:0
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
V ligové tabulce Sparta zůstává třetí, na čemž se koneckonců dnes nemohlo změnit vůbec nic, Zlín si udržel čtyřobodové manko na nejúspěšnější klub české fotbalové historie a posunul se na čtvrté místo před Mladou Boleslav. Středočeši ale disponují zítřejším zápasem v Uherském Hradišti k dobru.
 
Utkání končí zaslouženou remízou. Sparta byla po většinu zápasu aktivnějším týmem, ovšem nedokázala si vytvořit vážnější střelecké příležitosti a naopak Zlín byl v prvním poločase nebezpečnější, když Jugas s Vukadinovićem zahodili největší šance celého zápasu.

Hosté ze Zlína v závěru dohrávali v deseti bez vyloučeného Matejova, přišli o oba zraněné stopery Jugase s Gajičem, přesto v závěru nepustili Spartu do žádného závěrečného náporu.
 
STATISTIKY

Střely celkem: 14 – 10
Střely na bránu: 10 – 4
Střely mimo: 4 – 6
Rohové kopy: 7 – 4
Držení míče: 61% – 39%
Ofsajdy: 2 – 1
Fauly: 10 – 11
Žluté karty: 4 – 3
Červené karty: 0 – 1
 
Okamžitě s uplynutím avizovaného čtyřminutového nastavení Radek Příhoda ukončil předehrávku jednadvacátého kola nejvyšší fotbalové soutěže, Sparta remizovala se Zlínem bez branek.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+3
Žlutou kartu za zdržování při rozehrávce dostává zlínský brankář Dostál.
 
90+2
Na Hybšův centr před Dostálem nedosáhl vůbec nikdo a Karavajev poté jen stěží dokázal zastavit míč na hrací ploše u rohového praporku, to ještě jen pro Miloše Kopečného, jenž jej odehrál na útočnou polovinu.
 
90+2
Francouzský útočník Beauguel je při chuti, po jeho další útočné snaze pálil Dame Diop pořádně nepřesně.
 
90+1
Karavajev si v úvodu čtyřminutového nastavení musel pomoci rukama v souboji s Beauguelem a vysloužil si žlutý zápis do statistik.
 
89
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jakub Jugas, přichází Jean-David Beauguel.
 
89
Souboj Josefa Šurala s Jakubem Jugasem hostující obránce odnesl krvavým šrámem, zdravotně indisponován se zdá být i sparťanský útočník.
 
88
Koubek pořádně zaváhal, kdy sice nejdříve dobře přečetl situaci a včas vyběhl k postranní čáře, míč ale odehrál jen k Traorému, jeho ránu ze čtyřiceti metrů ale stačil Michal Kadlec odkopnout.
 
86
Ojedinělá zlínská útočná akce, kdy se Kopečný protáhl s míčem podél levé postranní čáry a nacentroval před branku, tam ale kraluje Tomáš Koubek.
 
86
Další z mnoha zákroků Stanislava Dostála, ten si tentokrát přesvědčivě poradil se stříleným centrem Daniela Holzera.
 
84
Další vlnu nevole na tribunách přinesla souhra Šurala s Néstorem, kdy Španělovi míč utekl do zámezí a rozehrávat může brankář Stanislav Dostál.
 
83
"Brněnská" souhra Maria Holka s Josefem Šuralem končí dalším nezdarem, první jmenovaný přihrál svému spoluhráči velmi nepřesně a nasměroval míč za postranní čáru.
 
81
Sparťané útočí do kompaktní zlínské defenzivy. Váchova střela od samého počátku neměla šanci k úspěchu, když domácí středopolař z kroku pálil několik metrů nad zlínskou branku.
 
80
Sparťanští fanoušci v kotli opustili svůj sektor a zanechali v něm transparent "Jediné řešení = Obměna vedení".
 
79
Michal Kadlec pronikl po levém křídle, kde si našel obrovské množství prostoru, ovšem poté nacentroval pouze za zlínskou branku.
 
78
Hostující strategie se pro zbytek zápasu zdá být poměrně jednoduchá, Traoré pouze odkopl míč přes celé hřiště k brankáři Koubkovi.