konec FC Viktoria Plzeň – FK Jablonec
1:2
(0:2)
Komentuje: Jakub Vais, Michal Belšán
 
A za tónů oblíbené skladby „We are the champions“ se s Vámi z plzeňské Doosan Areny loučí Jakub Vais a Michal Belšán. Oslavy budou pokračovat na plzeňském náměstí. Děkujeme za pozornost a přejeme hezký zbytek dne, na počtenou!
 
A s příchodem Romana Hubníka samozřejmě nastává právo domácích fotbalistů přebrat pohár pro mistra ligy!
 
A na pódium zamířili i ti nejhlavnější, a to: hlavní trenér Karel Krejčí, brankářská jednička Matúš Kozáčik, generální manažer Adolf Šádek, prezident klubu Tomáš Paclík a kapitán týmu Roman Hubník.
 
Za obrovského potlesku přichází bývalý hráč, dnes již asistent trenéra, který s Plzní prožil všechny čtyři tituly – Pavel Horváth.
 
Pro medaile si postupně přicházejí další hráči, nyní si pro ni jde například nejlepší střelec Synot ligy Michal Ďuriš.
 
Jako první z hráčů si pro medaili přichází Pavel Fořt, jehož fanoušci přivítali obvyklým pokřikem „Pivo, vodka, becherovka, Pavel Fořt!“
 
Kustodi, fyzioterapeuti, asistenti trenéra a samozřejmě i hráči a další. Ti všichni nyní obdrží medaile pro nejlepší tým letošní sezony v Synot lize.
 
Mistrovští viktoriáni samozřejmě opět mají na svých tričkách číslo 28, které patřilo Mariánu Čišovskému. A právě toho nyní všichni přítomní vyvolávají.
 
„Tak jsme první no a co...“ – tento pokřik se nyní ozývá z úst fanoušků Plzně, zatímco byl přinesen pohár pro mistry ligy.
 
Na trávníku se nyní staví pódium, na kterém proběhne oficiální korunovace letošních šampiónů. Plzni bude předán pohár a oslavován opět bude každý hráč či zaměstnanec týmu.
 
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 13:5. Rohy: 11:2.
 
Je tu konec zápasu, Viktoria v posledním domácím utkání této sezony fanoušky nepotěšila. Rozhodně jí to však vadit nemusí, jelikož zisk poháru pro mistra ligy měla jistý již dvě kola zpátky.

Jablonec o své výhře rozhodl během tříminutovky v prvním poločase. V 15. a 18. minutě se totiž prosadil záložník z Turkmenistánu Ruslan Mingazov. Červenomodří se sice v 56. minutě dočkali snížení, když penaltu proměnil Michal Ďuriš, ale na více se již nezmohli. A to ani přes velký tlak, který po zbytek zápasu měli.
 
Zápas sudí ukončil v době, kdy netrpěliví fanoušci Viktorie již vběhli na hrací plochu. Jablonec tedy bere tři body!
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Plzeňané se znovu dostali na útočnou polovinu, ale po autovém vhazování se nedostal k zakončení. Navíc se poté provinili útočným faulem.
 
90+2
K odraženému míči se propracoval František Rajtoral, napálil ho však vysoko nad, a tak se žádné nebezpečí nekonalo.
 
90+2
Domácí mají k dispozici rohový kop, do vápna jde i brankář Matúš Kozáčik!
 
90+1
Nebezpečnou střelu vyslal Martin Pospíšil, gólman Matúš Kozáčik ji však dokázal vytěsnit a zabránit Jablonci v třetím gólu.
 
90+1
Rozhodčí nastaví druhý poločas ještě o tři minuty.
 
90
Podél levé lajny se snažil pláchnout Matěj Hanousek, vracející se František Rajtoral mu v tom ale dokázal zabránit.