konec HC Dynamo Pardubice – HC Slovan Bratislava
0:3
(0:0, 0:2, 0:1)
Komentuje: Adam Kodet
 
To je ode mě pro tuto chvíli vše, ale s radostí vás zvu na přenos z večerního utkání, při němž v 18:00 zkříží hokejky domácí Mountfield HK a ruský Spartak Moskva.
 
Za lehkého potlesku prořídlých tribun končí úvodní utkání Mountfield Cupu 2019, které jasně ovládl bratislavský Slovan. Rozjížděl se sice jako starý dobrý dieslový motor pomalu, ale od poloviny utkání jasně dominoval a svou převahu dokázal přetavit ve tři branky. Naopak Dynamo působilo zejména v zakončení značně bezzubě či zbrkle a i když mělo několik slibných příležitostí skórovat, většinou puk z jejich holí ani neletěl na branku. A když přece jen, vše hasil spolehlivý Vladislav Habal, který si připisuje první shutout turnaje. Dvě branky vsítil Radovan Puliš jednu přidal těsně po přesilovce Matic Podlipnik, kteří stanovili skóre zápasu na konečných 3:0.
 
Nejlepšími hráči zvoleni za Slovan Radovan Puliš, za Dynamo Michal Ivan.
 
Konec zápasu.
 
59:50
Z posledního tlaku Dynamo nic nevytěžilo, je rozhodnuto.
 
59:38
Těsně před koncem přichází trest pro hráčskou lavici, o vítězi utkání je však rozhodnuto.
 
59:15
Na konci krásné kombinace mezi Kukumbergem, Miklíkem a Pulišem mohl být dnešní střelec dvou gólů, poslední pas ale znovu znemožnil pracovitý a zodpovědný Franc.
 
58:48
Když už se přece jen osmělil a chtěl proniknout s pukem na holi za modrou čáru, učinil tak v rozporu s pravidly.
 
58:27
Zápas se už vyloženě dohrává, Slovan si nekomplikuje život a v klidu kombinuje na své polovině hřiště.
 
58:03
Vhazování před Vlkem po zakázaném uvolnění Dynama.
 
57:20
Dynamo se konečně drží na puku v útočném pásmu, Šedivý ale nakonec složil Bondru s pukem u mantinelu a vyvezl ho směrem k Vlkovi.
 
56:20
Zigo už téměř zvedal ruce, když na něj přímo před prázdnou branku mířila přihrávka od Vandase, záchrannou brzdu ale zatáhl pohotový Franc, který ji srazil mimo Zigův dosah.
 
55:51
Zřejmě nejaktivnější hráč Dynama Rohlík opět oklamal bratislavské obránce a mířil vstříc Habalovi, bekhendem ale puk nezvedl do požadované výšky.
 
55:25
S propagační střelou Merta nemohl mít Habal větší problémy, navíc puk rychle vyklepal z lapačky a ihned rozehrál.
 
55:12
Ofsajd Slovanu.
 
54:43
O puk bojuje v rohu Škvrně se Sersenem, pardubický útočník byl úspěšnější a vyvezl kotouč do bezpečí středního pásma.
 
53:39
Bratislavští hráči si v některých momentech možná myslí, že už mají vyhráno, to by se jim ale mohlo šeredně vymstít. Bondra totiž po laciné chybě Slovanu Habala z úhlu málem překvapil!
 
52:53
Na druhé straně vybídl Zigo ke střele Meszároše, oba aktéří akce si posléze obě pozice vyměnili. Zatímco zkušený bek vypálil tvrdě a přesně do betonu Vlka, urostlý forvard pouze promáchl.
 
51:57
Dynamo si nedokáže dát přihrávku na hůl a tak to vzal Hoskovec na sebe, prosvištěl kolem mantinelu, objel branku a bekhendem vypálil na Habala. Ten ale dál živí šanci na nulu.
 
51:09
Slovan dominuje v celém zápase i na vhazování, tak jak to předvedl Kytnár proti Rohlíkovi. Vybojoval tak šanci pro Bačíka, který z dálky prověřil Vlka.
 
50:23
Slovan si se soupeřem momentálně dělá co chce, hraje s obrovskou lehkostí a je jen otázkou času, kdy přidá čtvrtou branku. Blízko k ní měl právě Urbánek, s přízemní střelou ale strážce pardubické svatyně problémy neměl.
 
49:50
Teď už si toho Kytnár na sebe naložil moc a přes tři bránící hráče se neprodral. Vůbec mu to ale nevadilo, protože touš okamžitě vybojoval zpět, vybruslil si před Vlka a nikým neatakovaný mohl přidat čtvrtou branku. Vlk se ale zaskvěl.
 
49:02
Pardubice se nemohou dostat k puku a působí už lehce bezradně, naopak Belasí zakládají jeden atak za druhým, jako například před chvílí Abdul, který zpoza branky málem nachytal pardubického gólmana. Puk nakonec jeho beton nepřeskočil.
 
48:36
Přečíslení tři na jednoho vyřešil Vandas přesným pasem na úplně volného Ziga, Vlk se ale bryskně přesunul a další zářez na pažbě Slovanu nepřipustil.
 
48:01
Střelu Štajnocha zblokoval namísto obránců Dynama Kukumberg, za což mu jeho bývalý spoluhráč z Hradce Králové asi nepoděkuje.
 
47:28
Miklík nabízel přihrávkou do ohně směrem na Puliše svému spoluhráči hattrick, to by ale jeho pas musel být přesnější. Ani Puliš není kouzelník.
 
46:00
Obrana Bratislavy teď působila trochu bohorovně a nechala uniknout Obdržálka, kterému nepříliš vyjetý Habal poskytl dostatek volného prostoru v brance. Obdržálek ale se svou šancí nenaložil dobře a roh klece zblízka snad o pět metrů přestřelil. Nevídané.
 
45:37
Dynamo už zkouší všechno možné, zejména střílet z každé pozice. Franc od modré branku nakonec ani netrefil, Duškův pokus z otočky od mantinelu zase postrádal razanci.
 
45:08
Sersen se z pozice obránce dostal až před Vlka, z bezprostřední blízkosti ale jeho zakončení nemělo šanci na úspěch.
 
44:35
Kukumberg ukázal své přednosti, kterými jsou hlavně ladný pohyb a bruslení. Finální přihrávku na volného spoluhráče však obrana Dynama zlikvidovala.
 
43:59
Slovan si svůj tříbrankový náskok užívá a v klidu kombinuje ve svém útočném pásmu.
 
42:43
Slovan právě vstřelil branku!
A opět stejná písnička. Dynamo spálilo dvě tutové šance, Slovan tu svou bez problému využívá. Na právě straně si na vrcholu kruhu našel svou pozici MATIC PODLIPNIK, který puk příklepem napálil až za Vlka. Ten si sice na kotouč sáhl, zabránit brance však nedokázal. Asistence: Jindřich Abdul, Andrej Meszároš
 
41:45
Ve vlastním oslabení je velmi aktivní Ondřej Rohlík! Nejprve ujel všem svým strážcům a bekhendovou kličkou ohrozil Habala, zanedlouho puk sám vybojoval znovu a opět zakončil. Branku to však nepřineslo.
 
41:18
O puk ale následně okamžitě přišel a lépe se nevedlo ani Pulišovi, kterého ve středním pásmu obral Rozlílek.
 
41:01
Slovan se nerozpakoval, ihned kotouč napálil na Vlka a vybojoval tak buly v útočném pásmu.
 
40:32
Další zbytečné vyloučení, Škvrně nechal hokejku přímo mezi nohama Abdula a právem si tak odsedí dvě minuty.
 
40:39
Abdul dostal puk na modrou čáru, kde se do něj opřel Podlipnik, Vlk ale předvedl efektní semafor.
 
40:20
Hoskovec jen lehce ťukl do puku, který skryl v lapačce pohotový Habal.
 
40:03
I napotřetí uspěli na úvodním vhazování třetiny hráči Slovanu.
 
40:01
Začala třetí třetina.
 
Další třetina začne přibližně v 15:33.
 
Druhá třetina utkání mezi Dynamem Pardubice a Slovanem Bratislava byla přece jen o trochu zajímavější a také svižnější. Mužem zápasu je prozatím Radovan Puliš, který dvakrát stál přesně tam, kde měl a kde ho přihrávkou našli jeho spoluhráči. Dobrou poziční hrou a přesným zakončením se postaral o oba góly Slovanu, naproti tomu Dynamo svými šancemi, i když jich nebylo mnoho, pohrdlo. Ukazuje se nezkušenost týmu složeného z mladíků a hráčů na try-out, kteří buď zakončují značně nepřesně, zbrkle nebo příliš pomalu. Uvidíme, co přinese třetí perioda a jestli se Pardubičtí ještě zmůžou na odpověď na dvoubrankové vedení Belasých.
 
40:00
Druhá třetina skončila.
 
39:55
Po několika nepřesnostech na obou stranách puk skončil v rohu, odkud se už nedostane, jelikož druhá třetina právě končí.
 
38:37
Slovan právě vstřelil branku!
Co se nepovedlo na jedné straně, to dokázal Slovan soupeři oplatit na druhé. V signalizované výhodě dostali Bratislavští puk v šesti hráčích opět na osamoceného RADOVANA PULIŠE, který neomylně podruhé zavěsil. Asistence: Roman Kukumberg, Daniel Demo.
 
38:12
Oliva se ocitl v dobré příležitosti na středu hřiště, se střelou ale příliš otálel a pouze vyprášil Habalovy betony.
 
37:39
Pardubice svírají svého soupeře v pásmu, o tlak se ale nakonec sami svou vlastní chybou připravily.
 
37:12
Kytnár vystihl rozehrávku France a zblokoval ji, k puku se ale nedostal.
 
36:20
Zigo opět vyhrál buly a okamžitě si sjel na svou typickou pozici těsně před gólmana. Po střele Štajnocha se právě Zigo spolu s Abdulem snažili o dorážku, Vlk ale nadvakrát touš polapil.
 
36:11
Slovan už hraje v pěti, ani z této přesilové hry se Pardubicím nepodařilo skórovat, ba ani ohrozit Habala v brance.
 
36:03
Bucek napálil puk golfem přímo do prvního bránícího hráče, kterým byl Sersen. Ten ho okamžitě obratem poslal až za Vlka.
 
35:11
Skupinka fanoušků východočeského klubu nyní svým skandováním své oblíbence dohnala až do slušného přesilovkového zámku, na jehož konci byl Koblížek, do sítě ale puk neprocpal.
 
34:50
Dynamo má šanci srovnat krok v další přesilovce, zatím se mu vede stejně špatně, jako při té první.
 
34:03
Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Zigo – 2 min., podrážení).
 
33:48
Slovan právě vstřelil branku!
A mámě tu úvodní branku turnaje! Hned po nevyužité přesilovce Dynama se po několika odrazech a přiklepnutí Abdula zmocnil kotouče RADOVAN PULIŠ, který ho poslal přesně do odkrytého růžku Vlkovy branky. Asistence: Jindřich Abdul, Michel Miklík
 
33:17
Puliš nabídl svou chybou puk Duškovi, ten o něj ale stejně rychle přišel.
 
32:33
Slovan v plném počtu, Pardubice z první početní výhody nevytěžily zhola nic.
 
31:45
Šedivý obral hráče Dynama o puk v rohu nezazmatkoval s ním, udělal dva tři obloučky a až poté ho vyhodil až za Vlka.
 
31:03
Oliva nahodil za Habala, tam se ale puku chopil Demo a poslal ho nejkratší cestou do bezpečí.
 
30:50
Dynamo se udrželo po buly v pásmu, střela od modré ale vylétla opět až příliš vysoko na to, aby měla gólové parametry.
 
30:28
Tentýž hráč zřejmě z frustrace fauloval, Pardubice mají možnost první přesilové hry.
 
30:21
Bačík si na modré marně klepal o puk, div do něj neudělal díru, přihrávku nedostal.
 
29:15
Hoskovec ujížděl spolu s Ivanem do přečíslení, první jmenovaný však vymyslel takovou žabku, kterou by ve vzduchu netrefil ani zkušený softbalista.
 
28:30
Bucek krásně obehrál dva obránce, položil si Habala, puk za jeho pravý beton po kličce do forhendu jen těsně nezasunul!
 
28:04
Ivan si vybruslil u modré čáry rychle až na střed, branku však zase netrefil.
 
27:31
Petira se skvěle vrátil s Vandasem a nedovolil mu zmocnit se kotouče.
 
27:04
Kuťák na hranici faulu zastavil průnik Puliše, ten ale na své útočné choutky nezanevřel, vybojoval znovu puk a zblízka ohrozil Vlka. Ten stále drží čisté konto.
 
26:28
Rychlý kontr Pardubic a přečíslení tři na dva, na jehož konci stál Dušek. Ani on ale nevměstnal své zakončení mezi tři tyče, puk letěl opět příliš vysoko.
 
25:52
Fafrák opět vymyslel přesný pas, tentokrát na Urbánka, jehož následný pokus prosvištěl těsně kolem levé Vlkovy tyčky.
 
25:11
Škvrně pak na opačné straně hřiště z dobré pozice přestřelil Habalovu klec. Je vidět, že se jedná o první letošní utkání, střely Dynama létají všude možně, jen ne na bránu.
 
24:51
Kytnár předčil na buly Škvrně a posunul kotouč na Dema, jeho střela ale na Vlka neprošla.
 
24:35
Zigo už se nadechoval k samostatnému úniku, na poslední chvíli ho čistě odzbrojil Franc. Dobrá obranná práce.
 
24:23
Slovan těsně nezachytil puk v útočném pásmu, píská se tedy postavení mimo hru.
 
23:58
Rohlík vypálil od modré z otočky naslepo, branku pochopitelně ani netrefil.
 
22:58
Kotouč po souboji u mantinelu vydoloval Bucek, okamžitě ho ale odevzdal na hole soupeře.
 
22:24
Valach se snažil vlevo uvolnit Slobodu, ten se dostal do příliš ostrého úhlu a ani nevypálil.
 
21:40
Ivan tak dlouho otálel se zakončením, až ho o puk obral Podlipnik. Chtělo by to pohotovější reakce.
 
21:04
Při něm opět úspěšnější Slovan, Vlk v brance však mohl zůstat v klidu, puk na něj nakonec nemířil.
 
20:58
Zakázané uvolnění týmu z města perníku, vhazování před Vlkem.
 
20:41
Hoskovec se chtěl Habalovi připomenout střelou zápěstím, puk ale příliš podebral a ten zastavila až ochranná síť.
 
20:13
Slovan zase vyhrál vhazování, modrou čáru ale nepřešel v souladu s pravidly. Ofsajd.
 
20:01
Začala druhá třetina.
 
Oba soupeři se vrací na led, druhá perioda je těsně před startem.
 
Další třetina začne přibližně v 14:46.
 
Máme za sebou úvodní třetinu Mountfield Cupu 2019, která přinesla lehkou převahu bratislavského celku. Hráči v bílem si vytvořili několik slibných příležitostí a závarů před brankou, kterou střeží Tomáš Vlk, překonat ho však nedokázali. V největší šanci se ocitl po pasu Fafráka Roman Kukumberg, úvodní branku si však nepřipsal. Tentýž hráč o několik minut později dobruslil unikajícího Tomáše Brokeše a znepříjemnil mu bekhendové zakončení. Oba týmy se tak odebraly do kabin za bezbrankového stavu.
 
20:00
První třetina skončila.
 
19:50
Zřejmě poslední závar první třetiny se odehrál znovu před Vlkem, hlavním iniciátorem byl Urbánek.
 
Dynamo v plném počtu.
 
18:35
Demo se se svou střelou ukvapil, puk nakonec sjel po celém obvodu útočného pásma a vypadl z něj.
 
17:50
Dynamo zastavilo průnik Slovanu pouze za cenu faulu, hned z první vážnější akce hrozil těsně před brankou aktivní Kukumberg. Byl už ale příliš blízko a puk přes Vlkovy betony nezvedl.
 
17:09
Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rozlílek – 2 min., držení).
 
16:21
Brokeš vypíchl kotouč a uháněl sám vstříc Habalovi, Kukumberg se však skvěle vrátil a pardubickému mladíkovi překazil bekhendový blafák.
 
15:15
Bondra sice skvěle vystihl rozehrávku hráčů v bílem, puk se ale odrazil zpět na hole Slovanu.
 
14:35
Pardubickým se nedaří udržet delší dobu na kotouči, i proto jsme byli svědky další šance Bratislavy. Kytnár byl na brankovišti velmi aktivní, Vlk však puk instinktivně zalehl a donutil rozhodčího k hvizdu.
 
14:15
Dynamo první oslabení přečkalo bez úhony, ihned po návratu Bondry raději po sražené střele Habal přerušil hru.
 
13:36
Zigo silovým způsobem opět ovládl vhazování, následně ale puk ztratil Podlipnik a Slovan musí začínat až od Habala.
 
13:14
Mezsároš chtěl napravit své předchozí zaváhání a poslal dvě dělovky z pravé strany útočného pásma, jednou ale minul a podruhé našel opět náruč Vlka. Slovan by si měl srovnat mířidla.
 
12:00
Následně se ale Bondra provinil nesmyslným podražením a místo tlaku Dynama nabídl soupeři přesilovku.
 
11:48
Kuťák dal vyniknout svým rychlým nohám, přebruslil Meszároše a zakončil, následně ještě nebezpečně dorážel Obdržálek.
 
11:35
Abdul vybojoval puk v souboji a poslal přesný pas na Ziga, i on ale vypálil pouze do připraveného Vlka.
 
10:48
Franc vyhodil puk přes celé kluziště až za Habala, žádný z jeho spoluhráčů ho ale nenásledoval, a tak se kotouče chopil opět Slovan.
 
10:29
Z dálky vyzkoušel pozornost Vlka střelou zápěstím Fafrák, mladý pardubický gólman odolal.
 
09:52
Vzápětí se však Slovan provinil icingem, důležité následné buly ale ovládl a nebezpečí pro Habala se tak nekonalo.
 
09:47
Ivan si nahodil puk sám pro sebe do útočného pásma, obrana Belasých ho k němu však nepustila.
 
09:05
Povedlo se to až Slobodovi, který ale ztroskotal na bránícím Blažejovi v rohu kluziště.
 
08:28
Slovan opět v klidu kombinuje ve své obranné třetině, přes tu střední se ale ne a ne dostat.
 
07:25
Bratislavští se ani nadvakrát nedokázali prosadit přes bránící hráče Dynama ve středním pásmu a když se jim to napotřetí podařilo, hned z toho byla zajímavá skrumáž před Vlkem.
 
06:30
Šermovačku za Habalovou brankou sice vyhrály Pardubice, puk však vypíchl Fafrák a na druhé straně ho předložil do ideální pozice Kukumbergovi. Jeho pokus však mířil přímo do náruče Vlka.
 
05:50
Rychlonohý Rohlík objel svého strážce a snažil se nahrnout puk pod Habalem až do brány, ten ale přitlačil svůj beton pevně k ledu a branku nepřipustil.
 
04:47
Kytnár se snažil těsně před Vlkem tečovat odražený puk, následně se Slovan držel téměř minutu ve svém útočném pásmu, branku Dynama se mu ohrozit nepodařilo.
 
04:10
Na druhé straně nebezpečně pálil Brokeš, ale ani on svůj pokus mezi tři tyče nedostal.
 
03:46
Zigo vyhrál buly a procpal puk na modrou, střela ale hradbou těl až na Vlka neprošla.
 
03:44
Hru přerušuje Vlk po jistém zásahu.
 
03:15
Kozák v nouzi nahodil puk na Habala až zpoza červené čáry, klec však ani netrefil.
 
02:40
Buckovi se nadvakrát podařilo založit útok, o puk ale jeho spolujráči záhy přišli a hra se opět přesunula až za Vlkovu branku.
 
02:00
Sloboda vybojoval puk za brankou, ale jeho pas na modrou čáru na beka zblokoval Petira.
 
01:18
Obraně Pardubic zatápěl Abdul, Vlk si ale svou pravou tyč pohlídal.
 
00:52
Následně se puku chopili hráči Dynama, k zakončení se však nedostali.
 
00:15
Úvodní buly vyhrál Slovan a hned poté ohrozil Vlka v brance Kukumberg.
 
00:01
Utkání právě začalo.
 
Dozněly státní hymny, vše je připraveno k zahájení čtvrtého ročníku Mountfield Cupu.
 
Za potlesku hrstky pardubických příznivců vjel na led tým Dynama, několik okamžiků po nich prošel tunelem celek Slovanu.
 
Na ledové ploše už se rozcvičují všichni čtyři arbitři, utkání co nevidět začne.
 
Úvodní sestavy:

HC Dynamo Pardubice: Vlk – Mert, Ivan, Kozák, Franc, Oliva, Petira, Blažej – Valášek, Hoskovec, Dušek, Obdržálek, Kuťák, Bondra, Brokeš, Škvrně, Koblížek, Bucek, Rohlík, Rozlílek

HC Slovan Bratislava: Habal – Štajnoch, Hudec, Bačík, Sersen, Meszároš, Podlipnik, Demo, Šedivý – Puliš, Urbánek, Kukumberg, Valach, Zigo, Matoušek, Abdul, Miklík, Kytnár, Fafrák, Vandas, Sloboda

Rozhodčí: Kika, Obadal – Šringl, Bohuněk.
 
Na obou stranách nastupují hráči, kteří místní stadion dobře znají, jelikož oblékali dres Hradce Králové v minulosti. Na soupisce Slovanu se jedná o Romana Kukumberga, Tomáše Ziga a Martina Štajnocha. Ten navíc nastupoval za Dynamo v sezóně 2015/16. Z pardubické sestavy zná hradecké prostředí Milan Valášek, který prošel místní mládeží a odehrál za Hradec tři poslední prvoligové sezóny 2011 a 2012 a 2013.
 
Hráči obou celků mají za sebou rozbruslení, Pardubice nastoupí v červených dresech, Slovan tradičně v bílé variantě. Sestava Dynama je složená především z hráčů širšího kádru a z juniorky, zato bratislavský celek nasadil to nejlepší, co má. Není se čemu divit, Belasí zatím nedisponují tak širokou soupiskou, jako jejich dnešní soupeř.
 
Pro Belasé, stejně jako pro Dynamo, představuje Mountfield Cup letošní prvotní zápasové testy, pro trenéry tak budou tyto duely přínosnou taktickou zkouškou. Povede se lépe trojnásobnému českému mistrovi nebo osminásobnému slovenskému šampiónovi? To se dozvíme úderem čtrnácté hodiny.
 
Slovan Bratislava

I pro slovenský velkoklub se letošní ročník ponese v duchu nového začátku. Slovan totiž po sedmiletém utrpení na dně tabulky KHL neobdržel licenci na následující ročník a musel vzít zavděk návratem do slovenské extraligy. Ani tam neměl svou účast jistou, k zisku licence musel prokazatelně vyrovnat své finanční závazky, kterých nebylo zrovna málo. Navíc při nejisté finanční situaci se do klubu nehrnou ani sami hráči. Slovan však, zdá se, nakonec vše urovnal a Slovenský hokejový svaz ho 1. srpna doporučil k zisku licence.

Soupiska dle očekávání doznala razantních změn, v klubu například skončili všichni zahraniční hráči. Nový trenér Roman Stantien však nakonec kromě odchodů může počítat i příchody. Do Bratislavy se po letech vrací Roman Kukumberg, počítat zde můžou i s ostříleným Michelem Miklíkem nebo nadějným Markem Slobodou. V obraně navíc setrvaly pilíře Andrej Meszároš a Michal Sersen, ke kterým přibyli reprezentanti Martin Štajnoch nebo Matic Podlipnik.
 
Dynamo Pardubice

Hokejový klub z města perníku v posledních letech nezažívá zrovna plodné období. Dvakrát z posledních tří sezón musel hájit svou extraligovou příslušnost až v baráži, klub několikrát vystřídal trenérský štáb a rošády v hráčském kádru byste nenapočítali ani na deseti párech rukou.

Před letošním ročníkem však příznivci pardubického hokeje věří, že by se mohlo zase vše v dobré obrátit. Sportovní úsek převzal Jaromír Kverka, novým generálním manažerem se stal Martin Sýkora a oběma se do hokejové bašty podařilo zlákat několik zvučných jmen. Zejména kladně je třeba vnímat fakt, že se jedná o hráče, kteří se do Pardubic vrací, jmenovitě Robert Kousal, Jan Kolář, Denis Kindl či Radoslav Tybor. Výrazně tým navíc posílil také v brankovišti, jež bude nově hájit Jakub Štěpánek.

Klub s koněm ve znaku se naopak rozloučil s množstvím zahraničních hráčů, v Dynamu dále nepokračují například beci Nicholas Schaus, Mathias Porseland, Ilja Děrvuk a Jacob Cardwell nebo útočníci Miloš Bubela a Brian Ihnačák. Nejcitelnější ztrátou je však jistojistě odchod klubové legendy Petra Sýkory, který pověsil extraligové brusle na hřebík a bude pokračovat ve druholigovém Vrchlabí.

Vedení klubu deklarovalo, že na Mountfield Cup přijede zejména s mladými hráči a hokejisty, kteří v Dynamu bojují o smlouvy. Uvidíme, zda se jim podaří vylepšit umístění z předchozích ročníků turnaje, dvakrát skončily Pardubice bez výhry jasně poslední, v roce 2017 obsadily třetí příčku.
 
První dva ročníky předsezónního turnaje dokázalo ovládnout domácí mužstvo, zlatý hattrick jim loni vyfoukla pražská Sparta, která v posledním hracím dni zdevastovala švýcarský Davos 10:2. Vzhledem k neúčasti Pražanů bude mít tedy bezmála metr vysoký putovní pohár v roce 2019 nového majitele.
 
Vítejte na soutoku Labe s Orlicí, ve věnném městě českých královen, metropoli východních Čech, Hradci Králové. Právě zde v hokejové ČPP Aréně se uskuteční čtvrtý ročník turnaje Mountfield Cup, který pořádá místní klub Mountfield HK. Vedení se i letos podařilo zlákat k účasti slovutné sportovní celky, jmenovitě Spartak Moskva, Slovan Bratislava a Dynamo Pardubice. Diváci se tak mají znovu na co těšit. Úvodní utkání obstarají Pardubičtí hokejisté, jejichž soupeřem bude tým ze slovenského hlavního města.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.