konec Tisková konference Mountfieldu HK

Komentuje: Jan Brůna
 
Společná část tiskové konference tímto končí. Děkuji za pozornost a z ČPP Arény se s vámi loučím.
 
Martinec: Věřím, že fluktuace hráčů bude velká. Chci, aby hráči, kteří nebudou vytěžováni, hráli v Kolíně. To je hlavní cíl a uděláme pro to všechno.
 
GM Kmoníček vyzdvihuje finanční podporu fanoušků, kteří z drtivé většiny darovali peníze za nevyužité permanentky z minulé sezóny klubu: Lidé nám vyšli vstříc, že nám nechali padesát nebo sto procent. Chceme jim to vrátit na ledě.
 
Jaký je bodový cíl, který by měl A-tým splnit? Smoleňák: Vedení by asi bylo spokojené, kdybychom vyhráli všechno. (směje se) Nejsme alibisti, víme, na kolik bodů máme sílu. Všechny týmy budou hrát o čtyřku nebo co nejlepší umístění. Může se zdát, že týmy ve středu tabulky budou mít pohodičku, ale není to tak. Prohrajete čtyři zápasy a pohodička končí.
 
K epidemiologickým opatřením na začátku sezóny se vyjádří Kmoníček: Potvrzení o očkování, prodělaná nemoc nebo platný test platí všude. Doufejme, že budeme moci zaplnit plnou kapacitu. Není to ještě úplně ucelené, každý na to má jiný názor.
 
Kmoníček: Hodně zranění jsou zranění ramene, nárazy na mantinel a otřesy mozku, takže nové mantinely by tomuhle měly zabránit. Dělali jsme si analýzu, ale vychází to i z IIHF.

K tomu má co říci i Smoleňák: U hráče to je strašně znát. Dříve to bylo, jako když vás někdo hodil o zeď. Jsme rádi, že tu díky městu jsou nové mantinely o rok dřív.
 
Martinec: Ještě nejsme rozhodnuti, kdo bude jedničkou v brance, jsme pořád v přípravě. V útoku máme víceméně jasno o dvojicích a dosazujeme k nim třetí hráče. Dávali jsme šanci hlavně mladým hráčům, navíc Jordann Perret byl na reprezentaci.
 
Přichází prostor na dotazy novinářů.
 
O návratu fanoušků: Byl to nezvyk, ale vážíme si toho, že lidi přišli na naše zápasy. Je to pěkné, rád bych tady v Hradci ještě jednou zažil atmosféru finále Ligy mistrů, to je takový můj cíl. Chceme hrát tak, abychom vyhrávali, měli z toho dobrý pocit, abychom lidi bavili.
 
O nových posilách: Myslím si, že všechno klaplo výborně. Před sezónou jsme odjeli jen s kluky bez trenérů na víkend, kde jsme se výborně poznali. Kluci jsou snaživí, také to znám z jiného týmu – když přijde cizinec, musí se snažit, aby zapadl.
 
Kapitán Radek Smoleňák: Cítím se dobře. Zranění, kterým jsem si musel projít, nebylo úplně standardní a jednoduché. Ale díky našim doktorům a fyzioterapeutům jsem se připravil. Těšil jsem se na kluky. Kdybych nebyl připravený na sto procent, tak bych do toho nešel, protože už mám svůj věk a znám svoje tělo.
 
Láďa Čihák působil velmi úspěšně v Plzni, která hrála podobným systémem, jakým chceme hrát my. Na hokej máme podobný pohled. Jsme jeden tým, doufejme, že to bude vidět na výsledcích.
 
Myslím si, že tým má kvalitu, aby byl schopný konkurovat komukoliv v extralize. Věřím našemu systému, týmu, že se budeme postupně zlepšovat. S naším organizovaným hokejem můžeme pomýšlet na úspěch.
 
Jsme rádi, že noví kluci zapadli do kolektivu. Některé hráče jsme chtěli udržet, bohužel odešli, ale myslím si, že posily je můžou nahradit. V zápasech jsme dávali příležitost hlavně mladým hráčům nebo hráčům z Kolína. Oba zápasy s Libercem nám ukázaly, že pořád máme co zlepšovat.
 
Hlavní trenér Tomáš Martinec: Za spolupráci jsem rád, všichni jsme si to přáli. Myslím si, že spolupráce probíhá výborně. S trenéry Kolína jsme prakticky v denním kontaktu. Všichni kluci dostali příležitost v přípravě a ti nevytížení dostanou šanci v Kolíně. Doufejme, že se nám podaří (v Kolíně) zachránit Chance ligu.
 
O cílech A-týmu: Máme složený kvalitní mančaft. Ne všechno se sice povedlo, ale máme takový tým, že určitě můžeme pomýšlet na čtvrtfinále play off. Chceme být v Chance lize i v juniorce v klidných vodách. To jsou naše hlavní cíle.
 
O posledním roce: Situace byla složitá pro všechny. Ale většina partnerů nám zůstala věrna. Někteří menší museli skončit, ale ti větší nám zachovali přízeň. A jak jsem říkal, vyjednáváme s dalšími. Snad už to bude lepší, koronavirus nás všechny potrápil.
 
Spolupráce Hradce a Kolína, která byla avizována v médiích, se prohlubuje čím dál více. Máme v Kolíně asi 14 hráčů. V loňském roce jsme přizvali ještě Příbram a domluvili se na spolupráci hlavně v rámci mládeže. Někteří mladí hráči k nám jezdí si zatrénovat. Díky spojení těchto tří klubů jsme dnes v jednání s několika partnery, kteří mají o toto spojení zájem.
 
Generální manažer klubu Aleš Kmoníček: Jsme rádi, že město nám v těchto věcech vychází vstříc, abychom mohli fungovat a dostali licenci na příští rok. Co se týče přístavby, záleží na městu, jak bude fungovat alokace finančních zdrojů. Rádi bychom, aby město mohlo požádat o dotaci. Jsme s ním v neustálém kontaktu, takže doufám, že stejně jako Malšovický stadion se budeme moci radovat ze zlepšení podmínek nejen mládeže.
 
V současné době se vytváří rozpočet. Abych pravdu řekl, v současné době nevíme, kdy získáme stavební povolení. Rozhodně bychom do toho chtěli věnovat i něco z rozpočtového věnování.