konec Tisková konference k finále hokejové Ligy mistrů

Komentuje: Martin Voltr
 
Společná část tiskové konference nyní končí, děkuji za pozornost. Všichni už se moc těšíme na zítřek!
 
Tisková konference skončila.
 
Víme o síle Frölundy, určitě to nebude nic lehkého. Ale už jsme s nimi hráli dvakrát, u nich jsme je porazili, doma jsme prohráli. Zítra to bude souboj o to, kdo je doopravdy lepší. Mají dobré hráče a jestli chceme vyhrát, od první vteřiny musí být vidět, že do toho chceme dát víc než oni.
 
Jsme rádi, že hrajeme doma. Fanoušci nám dávají extra sílu a takový motor. Vážíme si toho. Jsme rádi za fanoušky, město i organizaci, že se to může odehrát u nás a trochu se o nás ví v hokejovém světě.
 
Radek Smoleňák: Finále zní výborně, ale říká se, že když to nevyhrajete, tak nikoho moc nezajímá, jestli jste druhý, třetí, nebo poslední. Jsme rádi, že jsme ve finále jako druhý český tým, ale chceme být prvním, který soutěž vyhraje.
 
Taková utkání nehrajete každý den. Ukáže se, jak jsme silný tým. Věřím, že hráči do toho dají všechno a doma uděláme všechno pro to, abychom získali titul.
 
Musíte mít taky štěstí, i díky tomu jsme postoupili až do finále. Výborně nám chytal brankář, mužstvo parádně šlapalo, bránili jsme. V důležitých momentech jsme dali důležité góly.
 
Vladimír Růžička: Věřím, že připravení budeme a že se pokusíme přerušit sérii Frölundy. Měli jsme krátký čas, včera jsme ještě hráli extraligu, ale věřím, že hráči jsou velice dobře připravení.
 
Hradecký tým je velký a silný, takže musíme být silní na puku a hrát s ním, abychom mohli pomýšlet na úspěch.
 
Jak pokračuje, není hlavní, na které půdě se hraje. Hlavní jde, že se hraje o trofej. Loni to doma bylo výborné, ale snad vyhrajeme i tady.
 
Jen připomínám, že Lundqvist zítra nastoupí do svého pátého finále Ligy mistrů.
 
Joel Lundqvist: Jsme opravdu nadšení a moc se těšíme na zítřek. Proto hrajete hokej, abyste byli úspěšní v takových zápasech a vyhrávali trofeje.
 
S Hradcem jsme v základní skupině hráli vyrovnané zápasy. Má silný tým, který výborně pracuje do defenzivy. Abychom uspěli, musíme podat náš nejlepší výkon v Lize mistrů.
 
Proč jsme zvládli cestu až do finále? Máme zkušený tým a velký charakter, hráli jsme už hodně náročných zápasů a naši hokejisté toho mají dost za sebou. Proto se nám podařilo série otočit.
 
Röger Rönnberg: Připravujeme se na zápas a nějakou dobu už se těšíme, takže zítra budeme rozhodně nachystáni.
 
Na pódium už vystoupili trenéři – Röger Rönnberg a Vladimír Růžička – i kapitáni – Radek Smoleňák a Joel Lundqvist.
 
Už je vše v pořádku.
 
Tak ještě chvíli musíme počkat kvůli drobným technickým problémům...
 
Tisková konference začíná.
 
Salónek už je pěkně zaplněný, dorazili také švédští novináři. Za několik okamžiků budeme moci začít.