konec HC Davos – HC Sparta Praha
2:10
(1:5, 1:2, 0:3)
Komentuje: Martin Voltr
 
Sparťané právě převzali pohár pro vítěze Mountfield Cupu, Davos skončí druhý – jen kvůli horšímu vzájemnému zápasu. Od 18 hodin nás tu ještě čeká východočeské derby mezi Hradcem a Pardubicemi, tak se s vámi budeme těšit na počtenou!
 
Švýcarský velkoklub dnes předvedl pod Bílou věží zcela určitě jeden z nejhorších výkonů své historie. Drtivé vítězství Sparty je vzhledem k průběhu naprosto, ale naprosto zasloužené. Pražané nasadili spoustu mladíků a hráčů širšího kádru, přesto předvedli totálně nadšený výkon, za nějž se dočkali velké odměny. Hráči Davosu tu dnes byli jen v roli diváků.
 
Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Dario Meyer a Miroslav Forman.
 
Je hotovo! Sparta se po vítězství 10:2 nad Davosem raduje z prvenství na třetím ročníku královéhradeckého Mountfield Cupu!
 
Konec zápasu.
 
59:21
Ještě se Švýcaři aspoň snaží. Enzo Corvi chtěl z rohu překvapit Neužila a málem se mu to povedlo, puk hodně nebezpečně proskákal brankovištěm.
 
58:34
Sparta právě vstřelila branku!
A je tam, je tam! Euforická Sparta čepuje tragickému Davosu desítku! Znovu se o to postaral její elitní útok, který přece jenom nad ostatními vyčnívá. Miroslav Forman z pravé strany dobře viděl najetého LUKÁŠE PECHA, a ten jeho nabídku přesně doručil ke druhé tyčce – 2:10! Asistence: Miroslav Forman.
 
58:25
Až po vypršení trestu ano, prostějovský brankář zasáhl proti střele od modré čáry bez větších potíží lapačkou.
 
58:20
Pražané jsou kompletní, na Neužila snad nešla ani jediná střela.
 
57:10
Další kotouč letí na druhou stranu ledu. Sparta se brání tak, jak hraje celý zápas – tedy výborně.
 
56:33
Když se Davos vrátil do útočného pásma, Félicien Du Bois dostal kotouč už za modrou čáru, takže hru zastavuje ofsajd.
 
56:12
David Dvořáček (SPA) to teď se svým důrazem přehnal. Když ho soupeř odstrčil, ohnal se po něm hokejkou, takže si jde odsedět menší trest za sekání.
 
54:58
A sparťané tu desítku samozřejmě chtějí. I Pšeničkova střela z levé strany měla hodně solidní parametry, Davos následně vyhodil na icing.
 
53:39
Sparta právě vstřelila branku!
Happy birthday! MIROSLAV FORMAN je prvním dvougólovým hráčem večera, ještě může zaútočit na hattrick a jeho Sparta na desítku! Dnešní oslavenec na pravé straně zvolil prudkou bombu, která si našla cestu nejspíš kolem bližší tyčky až za Sennova záda – 2:9. Asistence: Lukáš Pech, Petr Kumstát.
 
52:58
Dva kotouče v rychlém sledu letí napříč celou hrací plochou. Ale ještě Spartě nějaký ten čas zbývá.
 
52:26
Teď už to měl gólman těžší, ale Černoch ze stejné pozice těsně přestřelil vzdálenější růžek.
 
51:56
Hned po vhazování pálil jeden z beků a odražený kotouč vracel na branku Jiří Černoch. Gilles Senn byl pozičně velmi dobře připraven.
 
51:50
Po delší době je tu přesilová hra pro český klub, Mischa Bleiker (DAV) neúmyslně zasáhl protivníka vysokou holí.
 
51:36
Ze sparťanských hokejek se teď už icing neoddiskutovatelně musel pískat.
 
51:10
Dvojice dlouhých nahození Švýcarů doputovala až za Neužila, ani jednou se nepískalo zakázané uvolnění. Hra teď plyne opravdu velmi rychle a všichni už víme, jak to dopadne.