konec Tisková konference před startem Champions Hockey League

Komentuje: Lukáš Kratochvíl
 
To je z oficiální části tiskové konference k nadcházející sezóně Champions hockey league vše.
 
Ctibor Jech: "Prestiž se tím novým systémem rozhodně zvyšuje a my tomu projektu věříme a budeme ho podporovat. Vysoce prestižní mezinárodní klubová soutěž hokeji chyběla ale tohle je dobrá cesta."
 
Petr Handl: "V první sezóně to diváci tak trochu vnímali jako přípravné zápasy, ale teď už je jednznačné, že přípravu máme za sebou a začíná ostrá sezóna."
 
Pavel Rohlík: "My to hrajeme třetím rokem a jsme srozuměni s tím, že soutěž už musí být podle výsledků a kvalifikovaly se nejlepší týmy. To může pomoct nejen CHL, ale celému hokeji."
 
Martin Baumann: "Zájem od fanoušků opravdu stoupá, dobře jsme to pozorovali například v Německu a nyní to vypadá, že Krakow (soupeř Sparty) překoná rekord v návštěvnosti. Doufáme, že stejným způsobem se návštěvnost bude zlepšovat i v ČR."
 
Ctibor Jech: "Loni jsme udělali hodně práce, abychom tam diváky dostali. Je to ale problém i v extralize v záři, ale ty pokroky jsou znatelné. Nyní spoléháme na to, že permanentkáři v hojném počtu dorazí, protože těchto vstupenek jsme prodali dost. Věříme, že se to tak letos posune směrem kupředu, v dalších kolech už to problém nebývá."
 
Petr Handl (Vítkovice): "Vidíme, že i teď v létě už ten zájem o ty lístky docela je. Minimálně za Vítkovice máme důležitý poznatek – jak město Ostrava, tak Moravskoslezský kraj vnímají účast našeho klubu v soutěži velice prestižně. To je důležité připomenout."
 
David Výborný: "Určitě chceme postoupit, nejen pro ty mladé hráče to je cenná zkušenost s mezinárodním hokejem."
 
Michal Straka: "Máme mladý tým. Když jsme hráli European trophy, tak tu byli jiní hráči a z nich už u nás skoro nikdo není. Pro naše mladé kluky to je dobré, bude to důležité pro jejich vývoj. Z toho důvodu chceme postoupit co nejdál, ale rozhodně máme velice těžkou skupinu se slovenským mistrem."
 
Petr Veselý (Znojmo): "Jsme nováčci na evropské scéně, takže to je pro nás prestižní. Máme respekt k soupeřům ale chtěli bychom se porvat o postup ze skupiny."
 
Ctibor Jech: "Loni se nám povedla sezóna díky začátku v CHL a hodně to pro nás znamenalo. Chceme přispět k vzrůstu českého hokeje na mezinárodní úrovni a konfrontace s mezinárodním hokejem má pro všechny zúčastněné velký význam."
 
Michal Straka (Plzeň): "My jsme moc rádi, že se nám povedlo se kvalifikovat. Máme mladé mužstvo a věříme tomu, že nám mezinárodní zápasy pomůžou v progresu."
 
Jiří Kalous (Sparta): "My chceme potvrdit a ukázat, že Sparta patří mezi evropskou špičku. Chceme ukázat kvalitní hokej v českém podání."
 
Petr Rohlík (Pardubice): "Jsme rádi, že jsme součástí a bereme to prestižně. Zatím se nám nepovedlo postoupit, takže to bude náš cíl."
 
David Výborný: "My jsme rádi, že se můžeme účastnit, pro Mladou Boleslav to je velký krok. Doufáme, že se znovu umístíme v extralize tak, abychom se tam dostali i za rok."
 
Martin Baumann: "Přeji českým týmům úspěšnou sezónu. CHL silné české kluby a jejich fanoušky potřebuje."
 
Martin Baumann: "Nový systém znamená, že na základě výsledků se může měnit počet týmů z jedné země." Pro extraligu to znamená, že si může polepšit na 5 účastníků, ale i pohoršit.
 
Martin Baumann: "V novém systému se bude začínat s osmi skupinami po čtyřech týmech, celkově se odehraje 125 zápasů."
 
Martin Baumann: "Z jedné země bude maximálně pět týmů, což je další velká změna. 24 týmů bude ze zakládajících soutěží, dalších 8 klub bude ze zemí jako Francie, Bělorusko, Anglie a další."
 
Martin Baumann: "Od příští sezóny bude v lize jen 32 týmů, protože věříme tomu, že se tím zvýší kvalita zápasů a CHL tak bude celkově zajímavější."