po s.n. (1:0) Česko – Švýcarsko
5:4
(1:1, 3:3, 0:0 - 0:0)
Komentuje: Adam Pavlíček
 
Je rozhodnuto! Druhý bonusový bod pro sebe Češi nakonec vybojovali v nájezdech, které rozhodl Michal Řepík, jenž se stal jediným úspěšným exekutorem. Češi tak zapisují druhou výhru na turnaji, čtvrtý zápas je čeká ve čtvrtek 10. května, kdy se utkají s Ruskem.
 
Konec zápasu.
 
V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
Autorem vítězného nájezdu je MICHAL ŘEPÍK!
 
Grégory Hofmann zkusil střílet a nedává, což znamená, že z vítězství se může radovat český tým!
 
Řepík se stává prvním úspěšným exekutorem nájezdu! Posunul si puk do bekhendu a zvedl ho nad beton gólmana Genoniho.
 
Francouz stále neprůstřelný. Corvi nedává!
 
Ani Nestrašil neuspěl! Nestrašil naznačil kličku do bekhendu a chtěl vrátit puk na forhendovou stranu, ale gólman mu ho hokejkou vypíchl.
 
Další švýcarský pokus je taktéž neúspěšný. Niederreiter české brankáře neprostřelil.
 
Martin Nečas nabral slušnou rychlost a zkusil zamířit na vzdálenější tyč. Nakonec přestřelil.
 
Andrighetto nebyl vůbec daleko od skórování, ale ani on neuspěl! V poslední chvíli, kdy už prakticky zasouval puk do odkryté branky, mu sjel puk z hole.
 
A nedává ani Hyka, který zamířil na lapačku, v níž nakonec kotouč končí.
 
Na druhé straně neuspěl ani Rod, který už málem zakončil, ovšem Francouz včas zasáhl betonem.
 
Jako první jel Jaškin, ovšem neuspěl. Genoni zasáhl svou hokejkou včas.
 
Samostatné nájezdy začínají.
 
Střely na branku:

Česko – 27
Švýcarsko – 30
---
Diváci – 6226
 
Ani prodloužení vítěze utkání neurčilo. Poté, co rolby dokončí úpravu ledu, se tedy rozhodne v penaltovém rozstřelu!
 
65:00
Prodloužení skončilo.
 
64:43
Filip Hronek napřáhl na modré a zkusil to ze všech sil. Ani jeho pokus ale švýcarský gólman za svá záda nepropustil.
 
64:12
Hned několik šancí na české straně zůstává neproměněno! Tu poslední měl Jaškin, který se protlačil až na brankoviště, kde proti Genonimu neuspěl.
 
63:48
Netrvalo to ale dlouho a český tým už opět obstřeluje švýcarskou svatyni. Roman Červenka dostal přihrávku na levý kruh z pohledu brankáře, jenže trefil jen prvního clonícího hráče.
 
63:33
Švýcaři mohou jít střídat, poprvé v tomto oslabení vyhazují.
 
63:03
Po střele od modré dobře dorážel Radek Faksa! Český útočník ale odraženého puku nevyužil. Nasměroval ho jen do betonu!
 
62:41
Velká šance, jak získat druhý bod z dnešního utkání, je tu! Müller předvedl v obranném pásmu nedovolený zákrok na dobře se pohybujícího se Jaškina. Ještě před začátkem přesilové hry si bere česká střídačka oddechový čas.
 
62:41
Vyloučení v týmu Švýcarsko (Mirco Müller – 2 min., držení).
 
62:29
Jaškin se málem dostal do ideální střelecké pozice, ale švýcarský obránce ho na poslední chvíli ke střele nepustil.
 
61:49
Češi opět v pásmu. Radko Gudas to zkusil dobře, když se z úhlu natlačil před branku a střílel z bekhendu. Genoni drží svůj tým.
 
61:16
Filip Hronek si sjížděl před branku, kam dostal šikovnou přihrávku. Hronek ji bohužel netrefil a puk končí ve středním pásmu.
 
60:44
Čeští hokejisté už ale nyní hru obrátili. V útočném pásmu se sice dlouho neohřáli, přesto drží puk a další útočnou akci mohou začít v klidu až od své branky.
 
60:08
Jako první u kotouče Švýcaři, konkrétně Diaz.
 
60:01
Začalo prodloužení.
 
V uplynulých dvaceti minutách jsme žádnou branku neviděli, jdeme tedy do prodloužení, které se bude hrát ve třech na obou stranách. To začne přibližně za dvě minuty.
 
60:00
Třetí třetina skončila.
 
59:56
Nebezpečnou střelu z rohu ledové plochy si Pavel Francouz dokázal pohlídat. Základní hrací doba pomalu končí v neutrálním pásmu.
 
59:20
Švýcaři si berou oddychový čas. Po jeho skončení se bude vhazovat po levé ruce Francouze.
 
58:38
Martin Nečas zavezl kotouč do útočného pásma, na druhou stranu ale vzápětí míří Švýcaři. Mezitím jsou v hale slyšet především čeští příznivci, kteří ženou svůj tým za vítězným gólem!
 
58:01
Z poslední dvacetiminutovky zbývají odehrát dvě minuty.
 
57:19
Filip Hronek poslal od modré velmi dobrou střelu. Ta se ale zastavila jen o jednoho z českých clonících hráčů. Kotouč zůstal v držení Čechů, následné střely si ale Genoni pokryl.
 
55:53
Joël Vermin jel trestné střílení! Zkoušel si rozpohybovat Francouze a následně ho překonat z bekhendu nad vyrážečku. Český brankář byl však v tomto minisouboji úspěšnější!
 
55:53
Uvidíme trestné střílení proti českému týmu! Vermin se utrhl Šulákovi, který ho zahákoval.
 
55:20
Vyloučení v týmu Švýcarsko (Simon Moser – 2 min., vysoká hůl).
 
54:47
Čeští fanoušci si museli oddychnout! Nejprve pálil Genazzi, kterého Francouz vychytal. Český brankář si poté musel poradit i s několika nebezpečnými pokusy z minimální vzdálenosti!
 
53:45
Napodruhé už se nyní český tým osvobodil! Z přesilovky Švýcarů zbývá ještě něco přes minutu. Zatím český celek hraje toto oslabení velmi dobře!
 
52:55
Ramon Untersander dostal dobrou přihrávku ke střele. Zkusil to hned z první, ale ještě lepší zákrok proti němu vytasil český strážce svatyně. Češi se následně osvobozují.
 
51:23
Máme tu další vyloučení z českého týmu. U mantinelu v útočném pásmu fauloval Faksa vysokou holí a dostává 2+2 minuty.
 
51:04
To mu teď vyšlo. Po krátké úpravě ledu se bude vhazovat po pravé ruce švýcarského strážce svatyně.
 
50:23
Halou se line prosba fanoušků, kteří si žádají gól. Český tým se o chvíli na to pokusí usadit v pásmu a ohrozit švýcarského gólmana.
 
48:48
I tohle byla ale gólem zavánějící situace, a to na straně soupeře. Gaëtan Haas nabral skvělou rychlost a zjevil se před brankou v dobré pozici. Naneštěstí pro jeho tým Francouz vytasil jistý zákrok.
 
48:17
Čeští hokejisté se sice sami vyhnali z pásma, ale v posledních chvílích mají navrch.
 
47:26
Moravčíkovi to dneska od modré pálí! Hraje skvělý zápas. Do jeho pokusu nyní sáhl někdo před brankou a Genoni měl obrovské štěstí, že se mu kotouč zastavil o beton.
 
46:28
Snad svou první střelu v zápase vyslal od modré čáry Dean Kukan. Jeho pokus byl velmi nebezpečný. Byl svižný a letěl po ledu, naštěstí pro Čechy k němu všichni soupeři pro případnou teč měli daleko.
 
46:16
A další Francouzův jistý zákrok. Po krátké úpravě ledu se bude vhazovat po pravici českého brankáře.
 
45:42
Na druhé straně také aktivní Švýcaři. Střelu z pravého křídla si Pavel Francouz dokázal bez problému pohlídat. U své levé tyče ji schoval někde ve výstroji.
 
45:08
Martin Nečas možná mohl přihrávat, akci vzal ale na sebe. Jeho střela z otočky ale nenadělala švýcarskému gólmanovi potíže, mezi tři tyče totiž nemířila.
 
43:34
Horák zabrzdil u mantinelu, aby mohl nabídnout přihrávku ke skórování Kousalovi. Druhý jmenovaný byl tísněn obráncem, a proto se nedostal k plnohodnotnému zakončení. Genoni zasahovat nemusel.
 
42:29
Andrej Nestrašil to myslel dobře. Zkoušel přenechat kotouč z druhé vlny najíždějícímu Nečasovi. K puku měl ale blíže jeden z švýcarských hokejistů.
 
41:40
Na druhé straně chtěl své štěstí zkusit Hofmann. Do jeho střely ale parádně zaklekl jeden z českých hráčů a puk za sebe nepropustil.
 
40:33
Češi dobře napadali v útočném pásmu, což jim vyneslo to, že se v něm mohli usadit. Radko Gudas si sjel do velkého střeleckého úhlu, ze kterého mířil pravděpodobně pod víko. Český bek minul.
 
40:01
Začala třetí třetina.
 
Vstup do třetiny se Čechům vůbec nevyvedl, dokonce svěřenci trenéra Jandače prohrávali už o dva góly. Manko ale dokázali stáhnout zpět a třetí třetina tak bude velmi zajímavá. Prostřední dějství navíc poznamenalo velké množství vyloučení, čemuž odpovídá i součet šesti vstřelených gólů.

Poslední dvacetiminutovka začne přibližně v 22:06.
 
40:00
Druhá třetina skončila.
 
39:58
V poslední minutě jsme už na ledové ploše nic zajímavého neviděli. Druhá třetina končí v rohu obranné třetiny Čechů.
 
38:08
Pavel Francouz také musel dávat pozor. Simon Moser, který je dnes také velmi aktivní, prověřil jeho pozornost. Český gólman tentokrát drží kotouč ve své výstroji.
 
37:47
Libor Šulák se vydal z obranných řad do útoku. Málem se dostal až před branku, na posledního obránce, který ho zastavil, si ale nepřišel. Dle sudího to byl zákrok dovolený, čeští fanoušci jsou ale jiného názoru.
 
36:43
Nečas našel dobře stojícího Kubalíka. Ani on ale blok Švýcarů nepropálil. Český tým zůstává v pásmu a nyní svého soupeře tlačí.
 
36:20
Moravčík protentokrát žádný kanadský bod nepřipíše. Dostal přihrávku na modrou a zkusil pálit dobře, jenže švýcarský bek se do jeho střely stihl položit a srazit ji mimo.
 
35:35
Další vyloučení. Simon Moser zasáhl Dominika Kubalíka vysokou holí a už jede na trestnou lavici.
 
34:51
Hned dva vyloučení z obou týmů už pykají na trestné lavici. Za český tým zde sedí Jaškin (krosček) a Hronek (napadení). Za švýcarský celek poté Müller (hrubost) a Diaz (hrubost). Hra bude pokračovat v pěti na obou stranách.
 
34:51
Bude se opět vylučovat. V rohu kluziště se strhla bitka a sudí už odvádí aktéry na trestnou lavici.
 
34:26
Česko právě vstřelilo branku!
Čeští fanoušci propukají v jásot! Dominik Kubalík našel skvělou přihrávkou MICHALA ŘEPÍKA, jehož pokus se ještě odrazil od někoho před brankou, do branky ale zapadl. Asistence: Dominik Kubalík.
 
33:49
Pokus Baltisbergera nemohl české obraně nadělat žádnou práci. Pomalu se doklouzal k Francouzovi, který ho pro jistotu přikryje pod svou rukavicí. Následuje tedy vhazování v obraném pásmu.
 
33:15
Filip Hronek zblokoval střelu před svým brankářem, na druhou stranu poté vyrazil Chytil s Horákem. První jmenovaný to zkusil pravděpodobně mezi ruku a tělo, Genino byl ovšem pozorný a puk udržel.
 
32:17
Gudas zablokoval přihrávku směřující před branku. Puk se odrazil k Michalu Řepíkovi, který poté vyhazuje přes všechny čáry a odjíždí střídat.
 
31:48
Dnes velmi aktivní Nino Niederreiter zkusil zavést kotouč do pásma. Jeden z jeho spoluhráčů zde byl ale o něco dříve, tedy postavení mimo hru.
 
31:09
Dobrou přihrávku na pravé křídlo z pohledu gólmana dostal Sven Andrighetto. Proti jeho pokusu si Francouz trochu povyjel a dokázal jej zlikvidovat. Český celek se poté osvobozuje.
 
30:34
Hned po vhazování pálil od modré čáry obránce Raphael Diaz. Naštěstí pro český celek Diazův svižný projektil prosvištěl jen kolem levé Francouzovy tyčky.
 
30:25
Další trest, tentokrát pro hráčskou lavici České republiky. Sudí si všiml, že Čechů je na ledě o jednoho více. Trest už jede odpykat Martin Nečas.
 
28:49
Radko Gudas se dostal ke kotouči za brankou Francouze jako první, hra se pro zakázané uvolnění tedy přestěhuje znovu před Genoniho.
 
27:43
Česko právě vstřelilo branku!
Opět je to o jeden gól! Michal Moravčík vyslal táhlou střelu z forhendu od modré čáry. Šikovně stál před brankou DMITRIJ JAŠKIN, který tečoval mezi ruku a tělo švýcarského brankáře! Asistence: Michal Moravčík, Andrej Nestrašil.
 
27:21
Švýcarsko právě vstřelilo branku!
V síti Pavla Francouze se třepotá čtvrtá branka. Simon Moser objel branku a poslal kotouč směrem na brankáře. Ze skrumáže se kotouč objevil až u pravé tyče z pohledu gólmana, kde se trefil pohotový NINO NIEDERREITER. Asistence: Simon Moser.
 
26:30
"Dáme góla ve čtyřech", line se Royal Arenou. Zatím ovšem kotouč drží Švýcaři, kteří se usadili v pásmu a už rozjíždějí přesilovkovou kombinaci!
 
25:56
Vyloučení v týmu Česko (Dmitrij Jaškin – 2 min., podražení).
 
25:46
Adam Polášek by se býval dostal ke střeleckému pokusu od modré, kotouč ale převzal až za modrou čárou. Čárový sudí je tedy nucen českému obránci odpískat ofsajd.
 
25:01
Češi si vytvořili v útočném pásmu solidní tlak, ale i přes pokus o dobrou kombinaci zůstal bez využití. Švýcaři se mezitím vrací do plného počtu.
 
24:09
Česko právě vstřelilo branku!
Gól, který by mohl český tým nakopnout, je tu! Sklenička přenechal v útočném pásmu z druhé vlny najíždějícímu MICHALU MORAVČÍKOVI, který trefil přesně nad beton švýcarského gólmana – 2:3! Asistence: David Sklenička, Tomáš Hyka.
 
23:15
Filipu Hronkovi přeskočil kotouč hůl na útočné modré čáře, a tak jsou Češi z pásma venku. Mají ale kotouč v držení, uvidíme tedy, jak s ním naloží.
 
22:46
Vyloučení v týmu Švýcarsko (Chris Baltisberger – 2 min., vražení na hrazení).
 
22:16
Vyloučení v týmu Česko (Jakub Krejčík – 2 min., vysoká hůl).
 
22:07
Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Tak to je velmi špatný nástup do prostředního dějství z českého pohledu. Joël Vermin na sebe natáhl obránce, těsně před brankovištěm poslal puk na dojíždějícího SIMONA MOSERA, který poté zblízka překonává českého gólmana. Asistence: Joël Vermin, Mirco Müller.
 
21:27
Další šance Švýcarů zůstává neproměněna. O chvíli později se pokoušel o pohlednou stahovačku Enzo Corvi, českého obránce se ale nezbavil, neboť se mu jeho bruslařský pokus nevyvedl.
 
20:47
Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcaři se hned na začátku usadili v útočném pásmu a proměňují přesilovou hru. Střelou na bližší tyč se prosazuje GRÉGORY HOFMANN. Jeho pokus se ještě možná otřel i vnitřní stranu tyče. Asistence: Sven Andrighetto, Raphael Diaz.
 
20:01
Začala druhá třetina.
 
Máme za sebou úvodních dvacet minut. Především v první polovině periody měli navrch Švýcaři, poté se ale začal dotahovat i český celek, což potvrdil vyrovnáním. Ke konci třetiny ještě mohl skórovat Faksa, jenže na Genoniho si nepřišel, a tak půjdeme do druhé třetiny za vyrovnaného stavu 1:1.

Další třetina začne přibližně v 21:05.
 
20:00
První třetina skončila.
 
19:58
Ještě jedna velká šance před koncem třetiny! Roman Červenka ujel s Radkem Faksou do přečíslení dva na jednoho! První jmenovaný nahrával ke vzdálenější tyči, Faksovu střelu však Genoni vyrazil a uchránil svůj tým od brankou do šatny.
 
19:32
Pavel Francouz chtěl rozehrát kotouč, místo toho ho ale posílá až nad střídačky týmů. Trest za něj odpyká Dominik Kubalík.
 
18:50
Až do šance se snažil prosmýknout Martin Nečas. To se mu sice nevyvedlo, přesto vybojoval pásmo pro svůj tým.
 
18:10
Roman Červenka zkusil poslat kotouč směrem na branku. To se sice zřejmě nepovedlo dle jeho představ, přesto se puk došoural až ke Genonimu, jenž ho ukrývá pod lapačkou.
 
17:03
S rychlou odpovědí se snažil přispěchat Raphael Diaz. Střela švýcarského obránce se zastavila ale až o zadní mantinel. Mezitím si čeští fanoušci žádají ještě jeden gól!
 
16:21
Česko právě vstřelilo branku!
Je to gól! Češi si vytvořili několik dobrý šancí, až tato ale končí v brance! Puk se dostal ke střelci DOMINIKU KUBALÍKOVI, který přízemní střelou prostřelil a rozradostnil české příznivce! Asistence: Martin Nečas.
 
15:12
Puk až u Francouze. Ten navíc musel výrazně povyjet ze své branky, aby se ke kotouči nedostal Reto Schäppi.
 
14:41
Nyní už také přesilovka pro český výběr. Dvě minuty inkasuje Müller za podražení.
 
14:37
Střely na branku:

Česko – 2
Švýcarsko – 7
 
14:37
Po krátké úpravě ledu se bude pokračovat. Uplynulé minuty Jandačovým svěřencům tedy příliš nevyšly. Čeští hokejisté totiž musejí dohánět jednobrankové manko. To navíc mohlo být klidně dvougólové.
 
14:06
Červenka nejprve posílal na Kubalíku, ten se svým pokusem ale neuspěl. Mezi tři tyče se netrefil od modré čáry ani Hronek, který rozezvučel jen zadní mantinel.
 
13:24
Dobrá příležitost i pro český celek! Hned trojice hráčů se vydala do přečíslení oproti jednomu Švýcarovi. Přihrávku před branku dostal Tomáš Hyka, který ale neskóruje. Český útočník jen promáchl.
 
12:19
Vyloučení v týmu Česko (Andrej Nestrašil – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nino Niederreiter – 2 min., hrubost).
 
12:19
Toto zavánělo druhou inkasovanou brankou. Genazziův pokus vyrazil Francouz jen nad sebe, přičemž puk skončil na brance. Po hvizdu sudích se ještě někteří z hráčů pustili do šarvátky.
 
11:51
Roman Červenka bude dalším hráčem, který půjde pykat za katr. Konkrétně za sekání.
 
11:13
Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcaři měli v součtu trestů k dispozici dvou minutovou přesilovku. Z větší vzdálenosti vypálil Hofmann, jehož pokus Francouz vyrazil jen přede sebe. Na brankovišti už byl ale úspěšný NINO NIEDERREITER. Asistence: Grégory Hoffman.
 
10:35
Nakonec je z toho vyloučení na obou stranách. Libor Šulák dostává 2+2 minuty za vysokou hůl, Švýcar Baltisberger poté dvouminutový trest za podražení.
 
10:19
Češi si opět zkusí hru v oslabení. Švýcarský brankář upaluje na střídačku svého týmu.
 
09:45
Kubalíkovo přihrávku vystihl Riat. Kotouč chtěl zřejmě nahodit do pásma, místo toho jej dostal mimo hrací plochu. Následuje vhazování ve středovém kruhu.
 
08:43
První oslabení Češi zvládli. Švýcarsko drží kotouč za svou brankou a rozehrává další útočnou akci. Mezitím je Kousal zpět na ledě.
 
08:05
Další nebezpečná střela! Sven Andrighetto pálil poměrně z podobné pozice. Zkusil zamířit do bližšího horního růžku, jenže minul.
 
07:10
O chvíli později už ale přichází první přesilovková střela Švýcarů! Na prostředek levého kruhu dostal nabito Ramon Untersander. Francouz se proti jeho pokusu včas přemístil a stihl ho vyrazit.
 
06:44
Dobrý začátek početní nevýhody. Radko Gudas vyhazuje přes všechny čáry, čímž ušetřil cenné vteřinky.
 
06:17
První vyloučení v utkání. A to z českých řad. Dvě minuty za vysokou hůl inkasuje Robert Kousal.
 
05:43
Puk se z rohu obranného pásma Čechů dostal až za modrou čáru, kde se k němu dostávají opět Švýcaři. Uvidíme další ohrožení Francouzovy branky?
 
04:39
Švýcarům přechod do útoku nevyšel, z čehož se pokoušel něco vytěžit Jaškin. Ten si najel na branku z úhlu, svým bekhendovým zakončením následně minul.
 
03:06
Dobrou rychlost nabral Tristan Scherwey a prověřil Francouze z pravého kruhu! Jeho pokus českému gólmanovi vypadl za branku. S ještě nebezpečnější střelou přispěchal Grégory Hoffmann, jehož první pokus Francouz vyrazil. S druhou střelou práci neměl, šla totiž mimo.
 
02:27
Do útočného pásma se nyní naopak dostali Češi. Nic kloudného zde ale nevymysleli a byli vytlačeni za modrou čáru, nicméně jsou stále u puku.
 
01:33
Švýcaři nastěhováni v útočném pásmu. Mezitím se ozývají čeští fanoušci, kteří si i na třetí utkání na šampionátu našli cestu v hojném počtu.
 
00:55
A na druhé straně v šanci Řepík! Útočník české reprezentace se dostal až před Genoniho, kterého si sice položil, z úhlu ho ale přehodit nedokázal.
 
00:20
Noah Rod obral jednoho z českých hráčů o kotouč a dostal se ke střele na pravém kruhu. Z dobré pozice zamířil jen nad českou svatyni.
 
00:01
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

Česko: Francouz (Rittich) – Gudas, Moravčík, Hronek, Šulák, D. Sklenička, Jordán, Polášek, J. Krejčík – Řepík, Plekanec, D. Kubalík – Hyka, Faksa, Červenka – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Chytil, Horák, R. Kousal.

Švýcarsko: Genoni (Berra) – Müller, Diaz, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Andrighetto, Corvi, Niederreiter – Hofmann, Haas, Baltisberger – S. Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Schäppi, Rod.

Rozhodčí: Gofman (RUS), Reneau (USA) – Goljak (BLR), Lazarev (RUS).
 
Do utkání se Švýcarskem by měl být s velkou pravděpodobností připraven naskočit také Martin Nečas. Na soupisku České republiky poté bude dopsán Jakub Krejčík. Zbývají tedy dvě volná místa.
 


Švýcarsko

Švýcaři jsou na turnaji zatím stoprocentní. První zápas sehráli proti Rakousku, se kterým se možná překvapivě trápili až do prodloužení, v němž poté výhru vystřelil Enzo Corvi. Důležitou výhru o případné play off hokejisté helvetského kříže zapsali v druhém utkání, které odehráli proti Slovensku. Svému soupeři nedovolili ani branku a po šedesáti minutách se mohli radovat z výhry 2:0. V tabulce jsou tak Švýcaři zatím na třetí postupové příčce.

Kanadské bodování:

Muller, Scherwey – 1+2
Corvi, Niederreiter – 1+1
 


Česko

Češi mají na šampionátu odehrané dva duely. V tom prvním, proti Slovensku, sice dlouho v utkání prohrávali, dočkali se ale srovnání a následného rozhodnutí v prodloužení. Druhý duel proti Švédům se nesl v podobném duchu, ale na vyrovnání nedošlo a český celek odešel jako poražený. Především proti ambicióznímu švédskému celku ale předvedli svěřenci trenéra Jandače sympatický výkon. Již nyní je známo, že utkání proti Švýcarsku odchytá Pavel Francouz, který tak přidá druhý start na letošním mistrovství.

Otazník také visí nad dvěma možnými posilami z NHL, jež by mohly posílit český tým. Zda Davidové Krejčí a Pastrňák přijedou, se s největší pravděpodobností dozvíme ve středu, na kdy mají naplánované zdravotní prohlídky.

Kanadské bodování týmu:

Hyka, Jaškin, Kubalík – všichni 1+1
Nestrašil – 0+2
 
Krásný úterní večer! Čechy dnes čeká třetí zápas na mistrovství světa. Ten sehrají proti soupeři ze Švýcarska. Nečeká je tedy nic lehkého.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.