konec Bohemians Praha 1905 – AS Trenčín
5:1
(2:0)
Komentuje: David Suchý
 
Je konec! Fotbalisté Bohemians 1905 nakonec zvládli dnešní utkání tím nejlepším možným způsobem, a sice svému soupeři nasázeli hned pět branek. Trenčín si také připravil řadu velkých šancí, avšak koncovka byla pokaždé bídná. Ke konci zápasu přišla alespoň kontaktní branka, kterou obstaral Paur. Nezaujatý fanoušek se při sledování dnešního zápasu rozhodně nenudil, k vidění byla ofenzivní podívaná.
 
90
Konec zápasu.
 
89
Do konce zápasu nezbývá už moc času. Dnešní utkání se spíše už jen dohrává, výsledek 5:1 bude zřejmě konečný.
 
87
Trenčín právě vstřelil branku!
Je tu alespoň čestná branka slovenského celku! JAKUB PAUR si navedl míč blíže k pokutovému území, načež jeho lehce tečovaná střela zapadla až za brankáře.
 
86
Bohemians právě vstřelili branku!
Tak ještě jedna branka! Parádní kolmice našla naběhnuvšího DOMINIKA MAŠKA, který využil podklouznutí protihráče a posléze přízemní střelou nedal Morgošovi šanci.
 
84
Máme před sebou posledních pět minut. Trenčín i nadále zkouší vstřelit kontaktní branku, obrana soupeře ale zatím odolává.
 
83
Další paráda v podání Bukariho, který je jednoznačně nejaktivnějším hráčem svého celku. Tentokráte se ghanský křídelník pokusil obstřelit branku, míč ale skončil kousek nad.
 
82
Na zelený pažit ulehl Vaníček, načež hlavní sudí zavolal lékařský personál. Střelec čtvrté branky nakonec odkulhal za postranní čáru.
 
81
Kabajev si ukázkově zpracoval balón a poté polovysokou nabídkou hledal Maška. Druhý jmenovaný se nakonec do zakončení nedostal.
 
80
Aktivní Bukari si hodil míč na pravačku a poté vypálil. Nebyla to vůbec špatná střela, avšak Kouba se prezentoval dobrým zákrokem.
 
79
Anglický zadák Lawrence neměl potíže s ubráněním Kabajeva. Posléze ještě sám dokázal založit protiakci, kterou táhne Umeh.
 
78
Akce na jeden dotek nakonec nepřinesla nic závratného, i tak se Bohemians drží u balónu. Autového vhazování se chopí Dostál.
 
77
Lawrence tak dlouho zpracovával rozehrávajícího Švece, až mu byl odpískán nedovolený zákrok. Klokani nikam nespěchají.
 
76
Azango se po delší době dostal k míči, kterým ale nedokázal najít své kolegy. Trenčín opět sevřel svého soupeře.
 
75
Mašek prohrál přetahovanou o balón, díky čemuž se soupeř dostal k autovému vhazování. Stále ale sledujeme velice nepřesné kombinace.
 
74
Vynikající Kouba! Bukari dokázal prostrčit míč do velké šance na Umeha, který ale tváří v tvář brankáři zaváhal.
 
73
Nyní je pískán útočný faul Kabajevovi, který si v šestnáctce pomáhal rukama. Brankář Morgoš rozehrál příliš rychle, odkop se bude opakovat.
 
72
Máme před sebou něco málo přes dvacet minut. V posledních vteřinách sledujeme ofenzivní hitparádu, které nechybí vážnější příležitosti.
 
71
Trenčín se sice dostal do obrovské šance, zakončující Umeh se ale nacházel v ofsajdu. I tak napálil pouze spojnici branky.
 
70
Kabajev uplatnil svůj důraz, díky kterému přelstil bránícího protihráče. Ruskému forvardovi ale nevyšla koncovka, míč skončil vedle.
 
67
Parádní přenesení hry našlo na pravé straně Závišku, který ale nepropasíroval centr kolem Juliena. Autové vhazování pro Bohemians.
 
66
Lawrence dlouho váhal, co s míčem. Nakonec si vybral Bukariho, který pořádně rozhýbal levou stranu. Centr z jeho kopačky odvrátil Krch.
 
65
Na hrací ploše zůstal ležet Paur, ke kterému se okamžitě seběhli lékaři. Nakonec to nevypadá na nic vážného a může se pokračovat ve hře.
 
64
Ten ale nebyl vůbec nebezpečný, naopak se pískal útočný faul. Bude se konat odkop od branky českého celku.
 
63
Už se zdálo, že se střídající Bukari dostane přes posledního bránícího hráče, avšak opak byl pravdou. Alespoň rohový kop pro Trenčín.
 
62
Na ní si nabíhala snad trojice hráčů v zeleno-bílých dresech, avšak nakonec se do zakončení dostal Kabajev. Jeho placírka skončila vedle.
 
61
Máme za sebou hodinu hry. Bohemians jsou i po další vstřelené brance aktivnější, nyní si přichystali standardku z levé strany.
 
60
Nyní nastala přestávka na doplnění tělních tekutin, během které hosté vystřídali hned několik hráčů. Z branky se například pakoval Chovan.
 
59
Tak tady to zavání pořádným debaklem. Trenčín sice výrazně zlepšil ofenzívní činnosti, avšak vůbec ideální to není v obraně.
 
58
Bohemians právě vstřelili branku!
Nedáš, dostaneš v praxi. Nejdříve vzdálenější tyč napálil Azango, načež se po několika vteřinách raduje český celek už počtvrté. Chybná rozehrávka jednoho z hráčů Trenčína připravila střelu do prázdné brány od ANTONÍNA VANÍČKA.
 
57
Azango měl kolem sebe hned několik protihráčů, těžiště hry tak musel otočit na druhou stranu. Tam ale s průnikem kolem soupeře neuspěl Ubbink.
 
56
Na neúspěšné počínání svých spoluhráčů se už nevydržel dívat El Mahdioui, který to zkusil z dálky. Míč skončil metr nad břevnem.
 
55
V tuto chvíli to budou mít hráči Trenčína hodně složité. Pohrávají totiž u o tři branky, do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
 
54
Bohemians právě vstřelili branku!
A ta slaví úspěch! Chovan opět vyrazil míč pouze před sebe, kde se nacházel DOMINIK MAŠEK. Jeho hlavička nakonec zaplula až do sítě.
 
54
Trenčín je v úvodu druhého poločasu o poznání aktivnější. Klokani ale podnikli rychlý protiútok, po kterém budou zahrávat zajímavou standardku.
 
53
Yem se s ničím nerozpakoval, a ihned po zisku míče poslal do šestnáctky centr. Ten nakonec zastavil vracející se Hašek.
 
52
Kabajev si ukázkově udělal tělem prostor, avšak následná kolmice na Závišku byla příliš dlouhá. Chovan se ujme rozehrávky.
 
51
Nepovedená kombinace kousek od pokutového území nakonec připravila odkop od branky. Kouba ho poslal mimo Haškův dosah.
 
50
Jindřišek se vydal podpořit své kolegy, avšak při snaze zasáhnout míč fauloval. Trenčín okamžitě rozehrál standardku.
 
49
Umeh obdržel přihrávku na paty, posléze se k němu opět dostal a konečně vypálil. Jeho rána vystoupala vysoko nad břevno.
 
48
S úvodním nákopem si poradil urostlý zadák Krch, který balón poslal na druhou stranu. Posléze byl slovenskému celku odmáván ofsajd.
 
47
Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzal ina starost hráči Trenčína. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo hned dvě branky. O obě se postarali fotbalisté Bohemians, kteří jsou směrem dopředu výrazně nebezpečnější. Postupem času se Trenčín dostal k územní převaze, avšak většinu času narážel na výbornou defenzívu soupeře.
 
45
První poločas skončil.
 
44
Ke konci úvodní dějství ještě jeden zákrok pro Koubu. Umeh přihrál proti noze Ubbinkovi, který rovněž zamířil pouze doprostřed.
 
43
Žlutou kartu dostává Martin Šulek (AS Trenčín).
 
42
Na zadní tyči se natlačil do zakončení Azango, který uplatnil svůj důraz, avšak hlavičku nedokázal sklopit mezi tři tyče.
 
41
Stále ten samý obrázek. Trenčín se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, častokrát ho ale zastaví nepovedená přihrávka.
 
40
První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
 
39
Bohemians právě vstřelili branku!
Je tu další branka v síti slovenského celku! Reiter se fantastickým sprintem dostal kolem bránícího protihráče, načež dokázal proniknout do velkého vápna. Následovala přízemní přihrávka na FILIPA HAŠKA, který měl před sebou prázdnou branku.
 
38
Jeden z hráčů slovenského týmu to zkoušel z velké vzdálenosti. Míč směřoval pod břevno, skvělým zákrokem se ale prezentoval Kouba.
 
37
Dostál si nebral servítky a před napadajícím Sleegersem razantně odkopl míč. Ten zasáhl kopačku nizozemského hráče, od které se odrazil do zámezí.
 
36
Kouba celkem zariskoval s přihrávkou na Švece, který měl kolem sebe hladovou smečku protihráčů. Nakonec to ale zvládl na jedničku.
 
35
Obrázek hry se nikterak nemění. V tuto chvíli sledujeme hodně nepřesnou hru, oba celky se nemohou dostat do ničeho vážnějšího.
 
34
Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Philippe Van Arnhem, přichází Emeka Umeh.
 
29
Další nepříjemná srážka. Tentokráte se brankář Kouba vrhl po balónu, avšak si nevšiml jednoho z protihráčů. Na hrací plochu přispěchal lékařský personál.
 
28
Juliš se pokoušel sklepnou těžkou přihrávku na Bartka, což se ale příliš nepodařilo. Nakonec se jako poslední dotkl míče Yem.
 
27
Šulek byl donucen ke zpětné přihrávce až na Chovana, který si s míčem dlouho pohrával. Trenčín nakonec dokázal přejít na útočnou polovinu.
 
26
Vynikajícím obranným zákrokem se prezentoval Dostál, který v leže nepustil do zakončení Juliena. Trenčín ale svírá soupeře.
 
25
To byl hodně ostrý zákrok. Philippe Van Arnhem nepříjemně dohrál Bartka, který se okamžitě svíjel v bolestech.
 
24
V posledních minutách je k vidění nespočet osobních soubojů, a tedy také faulů. Klokani si vybojovali další volný kop, tentokráte z vlastní poloviny.
 
23
I posléze je pískáno. Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl Sleegers, který ostrým šlapákem poslal k zemi Vodháněla.
 
22
Zatím hodně nevýrazný Reiter se pokoušel natlačit za hranici šestnáctky. Ještě před její hranou ale sám fauloval.
 
21
Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabízí hodně ofenzivní podívanou. Častěji u míče jsou ale hráči Bohemians.
 
20
Nyní byla defenzíva slovenského celku o poznání otevřenější. Hašek pádil do rozhozené obrany, avšak na poslední chvíli srazil přihrávku Ubbink.
 
19
Sleegers se na hranici šestnáctce odhodlal k přihrávce na Čatakoviče, jehož rána z otočky zamířila přesně do rukavic brankáře Kouby.
 
18
Yem je na pravém křídle sice hodně aktivní, jeho přihrávky ale nejsou zrovna nepřesnější. Další centr skončil až u Kouby.
 
17
Vodháněl se zmocnil volného míče, který ihned cpal do běhu na Juliše. Bývalého hráče pražské Sparty zastavil praporek pomezního.
 
16
Šmíd dokázal uhlídat Čatakoviče a poté se dožadoval odkopu od branky. Sudímu to chvíli trvalo, nakonec skutečně nařídil výkop.
 
15
Ten směřoval na přední tyč, kde balón prodlužoval za svá záda Šmíd. Následně kulatý nesmysl doskákal ven z hrací plochy.
 
14
Obrannou povinnosti si splnil Krch, který se dostal nejvýše do vzduchu a následně odpravil míč pouze za cenu rohového kopu.
 
13
S míčem se pomazlil také Chovan, který tentokráte nezvolil odkop od branky, nýbrž konstruktivní rozehrávku do strany.
 
12
Rychlá rozehrávka Bohemians nakonec přinesla polovysoký centr na Juliše, před kterým dokázal odehrát míč Yem.
 
11
Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat. V tuto chvíli je na tahu slovenský celek, jenž okamžitě rozehrál.
 
10
Bohemians právě vstřelili branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! K rozehrávce standardky se postavil Hašek, jehož ránu vyrazil Chovan pouze před sebe. Na malém vápně se nejlépe zorientoval JAKUB NEČAS, který parádní patičkou dopravil míč do sítě.
 
10
K rozehrávce se postavil právě Hašek, který to zkoušel centrem na své kolegy. Švec se k hlavičce sice nedostal, posléze ale přišel další faul.
 
10
Nepovedenou kolmici se ještě pokusil doběhnout Hašek, což přineslo alespoň dílčí úspěch v podobě zisku standardní situace.
 
9
Ubbink se dostal do palebné pozice, nicméně akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Yema. S tímto úmyslem ale počítal Šmíd.
 
8
Vodháněl si hlasitým výkřikem řekl o přihrávku, kterou také dostal. Posléze ale přišla chyba, která přinesla zablokovanou ránu Juliena.
 
7
To je velká škoda pro Bohemians. Na hranici ofsajdového postavení, se k míči dostal Juliš, avšak se zpětnou přihrávkou nepočítal Reiter.
 
6
Juliš měl před sebou hodně prostoru, přičemž se situaci rozhodl vzít sám na sebe. Prostrkávačka kolem Šuleka ale nevyšla.
 
5
Švecovi uskočil balón daleko od kopačky, autového vhazování se tak ujal soupeř. Krátce poté, se Sleegers prezentoval dobrým napadáním.
 
4
Kouba si při svém odkopu od branky vybral již zmiňovaného Nečase, který ale hlavičkový souboj prohrál. Trenčín se usadil na útočné polovině.
 
3
Úvodní dalekonosný nákop směřoval na Nečase, kterého ale vzorně dokázal dostoupit Šulek. S míčem se poprvé seznámil brankář Chovan.
 
2
Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Bohemians, kteří budou hrát zprava doleva.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Kouba – Dostál, Krch (C), Šmíd, Bartek – Reiter, Švec, Hašek, Vodháněl – Nečas, Juliš
Náhradníci: Valeš – Jindřišek, Záviška, Vaníček, Bederka, Mašek, Kabajev

AS Trenčín: Chovan – Yem, Šulek, Sleegers, El Mahdioui, Ubbink, Čatakovič, Julien, Skovajsa, Van Arnhem, Azango
Náhradníci: Morgoš, Zubairu, Lawrence, Paur, Bukari, Umeh, Slávik.
 
AS Trenčín

Fotbalisté Trenčína se po základní části uplynulé sezóny ocitli na páté pozici, která jim zaručila boj o titul. Trenčín si nakonec pohlídal již zmiňovanou pátou příčku, díky které se podívá do baráže o předkolo Evropské ligy. Trenčín představil nového trenéra, kterým bude Ricardo Moniz, jenž ve funkci nahradil Vladimíra Cifraniče, který se stěhuje do funkce asistenta. Slovenský celek má za sebou už dva přátelské zápasy, oba se konaly proti pražské Spartě. V úvodním střetnutí dokázal uspět Trenčín, avšak o několik hodin později uspěla také Sparta, která ale měla se svým protivníkem velké problémy.
 
Bohemians Praha 1905

Fotbalisté Bohemians ani v uplynulé sezóně nedosáhli na příčky, které zaručují pohárovou Evropu. Nakonec na kýžený úspěch scházelo propastných patnáct bodů, cíl pro nadcházející sezónu je tedy jasný. Klokani odstartovali letní přípravu před více než týdnem. Na úvodním tréninku bylo k vidění několik nových hráčů, kádr rovněž opustilo pár fotbalistů základní sestavy. V zelenobílém dresu se v další sezóně nepředstaví Benjamin Tetteh, který má namířeno do Sparty. V kádru rovněž skončil Milan Kocić, zároveň není potvrzené ani setrvání Lukáše Hůlky. Naopak přišly posily ze Sparty v podobě Lukáše Juliše, Filipa Haška a Jana Vondry, z Vlašimi přichází Jan Vodháněl.
 
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Letní příprava se nám pomalu a jistě rozjela, v dnešním přípravném utkání budeme sledovat střetnutí mezi Bohemians Praha 1905 a AS Trenčín.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.