konec Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha
0:0
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Svěřenci Martina Haška tak potvrdili z jejich pohledu výborné sedmé místo, naopak Sparta končí až pátá a v létě ji čeká druhé předkolo Evropské ligy.
 
Poslední pražské derby této sezóny končí bezbrankovou remízou, přičemž blíže k vítězství překvapivě měli domácí, ale především Jevgenij Kabajev v závěru zahazoval své šance jak na běžícím páse.

Největší sparťanskou příležitost trestuhodně zahodil Tal Ben Chaim už ve čtvrté minutě a s výjimkou výborné Stanciovy přihrávky na Vatajela, po které rozhodčí Franěk odpískal penaltu, tu však odvolal na základě konzultace s videorozhodčím.

Na závěrečných deset minut se na trávníku objevil i David Lafata, již legendární kanonýr ve svém posledním prvoligovém zápase ale bezbrankovým stavem také nedokázal pohnout.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Kuriózní situace u sparťanské lavičky, kde rozhodčí nejdříve sebrali autové vhazování Frýdkovi, poté také Záviškovi a vhazovat nakonec mohli sparťané.
 
90+2
Zřejmě poslední příležitost dnešního zápasu měl Zinedin Mustedanagić, ten se po hlavičkovém souboji Lafaty se Šmídem objevil zcela osamocený na hranici pokutového území, jeho dobrá střela z voleje ale proletěla jen těsně nad břevnem domácí branky!
 
90+1
Antonín Vaníček se probil s míčem od postranní čáry před pokutové území, poté ale velmi vysokou střelou místo brankáře Nițy ohrozil okolím projíždějící tramvaje.
 
90+1
V Ďolíčku nás čekají poslední tři minuty této ligové sezóny a také prvoligové kariéry Davida Lafaty.
 
90
Teprve druhý sparťanský roh ke střeleckému zakončení nevedl, naopak po rychlém útočném výpadu domácích Kabajev se protáhl až k pokutovému území Sparty, kde připravil dobrou střeleckou pozici pro Závišku, ten střílí přímo do brankáře Nițy.
 
89
Frýdkův centr Martin Dostál srazil za domácí branku, Sparta bude ještě rozehrávat jeden rohový kop.
 
89
Lafatovu přihrávku z levého křídla na hranici pokutového území převzal Šural, v tísni ale vystřelit nedokázal.
 
88
Jindřišek potáhl míč na útočnou polovinu, tam jej k zemi stáhl Mustedanagić, domácí rozehrávají z místa přestupku.
 
86
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Bartek, přichází Jan Záviška.
 
85
Sparťanskou rozehrávku záhy zakončil David Hovorka odevzdáním míče domácímu brankáři Fryštákovi.
 
85
Sparťané kombinují s míčem na svých kopačkách, ovšem zatím jen na vlastní polovině.
 
83
Šural prohrál osobní souboj s Vaníčkem, soupeře poté podkopl a vidí v ruce rozhodčího Fraňka žlutou kartu.
 
82
První střelecké zakončení Davida Lafaty, po Frýdkově centru ale hlavičkoval v záklonu a z těžké pozice nedokázal míč nasměrovat do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.
 
81
Vršovický Ďolíček se stává dějištěm posledního vystoupení Davida Lafaty na vrcholné úrovni, střelce 198 ligových branek do hry vpouští Bogdan Vatajelu.

Lafatovi tleskají i domácí příznivci.
 
81
Na Stanciův centr si naskočil Mustedanagić, v těžké pozici ale hlavou míří daleko vedle domácí branky.
 
80
Větší chuť po vítězství ale mají domácí a tu největší zřejmě Jevgenij Kabajev! Ten se parádně protáhl kolem Kangy i Costy a znovu mířil zcela osamocen proti Nițovi, ten ale ruskému útočníkovi dokázal zmenšit střelecký úhel a Kabajev se kličkou sám vyhnal ze hřiště!
 
78
Sigma Olomouc v souběžně hraném utkání vede nad Mladou Boleslaví 2:0, za nerozhodného výsledku v Ďolíčku by tak Sparta klesla až na závěrečnou pátou ligovou pozici. Tak nízko v konečné tabulce už sparťané nebyli 12 let.