konec FK Pardubice – MFK Karviná
4:0
(2:0)
Komentuje: Igor Mainka
 
Z dnešního utkání je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek dne.
 
Pardubice si dnešním vítězstvím zajistily definitivní účast v příštím ročníku nejvyšší české soutěže. Příští týden budou moci odehrát zápas v Ďolíčku v poklidném stavu.

To Karviná má velký problém. I přes dnešní prohru zůstala na čtrnáctém místě a vše má ve svých rukou, jenže v posledním kole doma hostí České Budějovice. Otázkou je, jaká bude podpora karvinských fanoušků, protože v podobném sobotním čase hrají své finálové utkání karvinští házenkáři.
 
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:14.
 
Pardubice zaslouženě berou z dnešního zápasu tři body za vysoké vítězství 4:0. Hrdinou duelu byl pardubický útočník Ladislav Krobot, který vstřelil tři ze čtyř pardubických gólů a měl i další šance, ale na včerejšího čtyřgólového střelce Kuchtu nenavázal.

Karviná si hned v úvodu vytvořila šanci, kterou Ezeh neproměnil. Poté už tvořila šance soupeři. Nepřesnými přihrávkami, špatným zachytáváním soupeřových kolmic pouštěla Pardubice do šancí a ty své situace proměnily.
 
90+1
Konec zápasu.
 
90+1
Žákovu přihrávku zachytil Sychra, spolu se Zlatohlávkem se vydal do pokutového území, tam místo střely zvolil přihrávku, ale Zlatohlávkovu gólovou střelu chytil gólman Ciupa.
 
90+1
Hlavní rozhodčí Berka nebude zápas příliš prodlužovat a k druhému poločasu přidá pouze jednu minutu.
 
90
Svozil po ošetření míří za čáru. Karviná hraje na chvíli v deseti.
 
89
Svozil dostal v souboji před pardubickou brankou ránu od Bergqvista. Na trávník museli vyběhnout karvinští zdravotníci.
 
89
Po krátké chvíli je tady další rohový kop pro karvinský celek.
 
88
Po rohovém kopu se odražený míč dostal k Memičovi, který prudce vypálil zpoza šestnáctky na pardubickou branku, Kinský míč vyrazil nad břevno.
 
88
Ražnatovič odcentroval míč do pokutového území, kde se k hlavičce dostal Akinyemi, ale od těla pardubického hráče se balón dostal do zámezí.
 
87
Poslední změna na domácí straně. Kapitán Vacek předal pásku Černému a své místo přepustil Donátovi.
 
84
Memičův centr z pravé strany zamířil do pokutového území na hlavu Akinyemiho, ale ten v pádu usměrnil míč pouze vedle pravé tyče pardubické branky.
 
81
Velkou šanci měl Sychra, který si naběhl s míčem za obranu do pokutového území, ale jeho střelu k bližší tyči vyrazil brankář Ciupa. Následně zpoza šestnáctky střílel jeden z jeho spoluhráčů, ale slabou střelu s problémy zlikvidoval karvinský gólman.
 
80
Dnes zavítalo na stadion do Pardubic 3112 diváků. Nechybí ani skupinka karvinských fanoušků, která z východu Čech odjede pravděpodobně velmi naštvaná.
 
78
Dvojité střídání na domácí straně. Hřiště opustili Icha s Daňkem a místo nich přišli Mareš a Sychra.
 
78
Karviná se drala před šestnáctku, ale pomohla si faulem, když se na zem dostal Kissiedou.
 
77
Žák rozehrával přímý kop z levé strany, ale jeho nákop na vzdálenější tyč prolétl šestnáctkou až do zámezí.
 
75
Ezeh zasáhl rukou do obličeje Halinského a uviděl od rozhodčího žlutou kartu.