konec AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno
2:0
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
V Generali Aréně je dobojováno! Sparťané slaví osmý letošní tříbodový zisk zásluhou dvou branek Lea Kweukeho, jenž udeřil v 51. a 90. minutě hry. Hosté za celý průběh zápasu nedokázali jedinkrát vystřelit a výrazněji ohrozit Vaclíka, kterému tak největší potíže nadělal ze začátku zápasu hlavičkou do břevna spoluhráč Jarošík.

Sparťané v prvním poločase předvedli velmi průměrný výkon, po změně stran ale svoji hru výrazně zrychlili a zkvalitnili, připravili si celou řadu střeleckých příležitostí a kamerunský střelec Kweuke dvěma trefami potvrdil své gólové oživení. Utkání tak končí zcela zaslouženým výsledkem 2:0 a do skončení večerního souboje Plzně s Olomoucí se svěřenci Vítězslava Lavičky posouvají do čela Gambrinus ligy.

Z Letné přeje příjemný zbytek víkendu Tomáš Kohlmann a u dalších duelů se těším na přečtenou.
 
Konec zápasu.
 
90
Hybšovi přepouští místo na hřišti Pavel Kadeřábek, jehož výkon oceňuje publikum potleskem.
 
90
U postranní čáry už stojí do dresu vysvlečený Matěj Hybš, jenž bude posledním fotbalistou příchozím na trávník.
 
90
Sparta právě vstřelila branku!
Na Letné je rozhodnuto! Hušbauerův centr z pravého křídla hlavou nasměroval za Petrova záda LEO KWEUKE a sparťanští fanoušci mu aplaudují ke druhé dnešní vstřelené brance!
 
89
Po rychlém přechodu domácích do ofenzivy střílel z dvaceti metrů Skalák, jeho rána ale měla příliš vysoké parametry.
 
89
Hosté si vypracovali standardní situaci na útočné polovině. Ani z této možnosti ale nedokázali sparťanskou branku ohrozit, neboť Pernica v těžké pozici hlavičkoval výrazně vedle ní.
 
88
Kweukeho přihrávku k postranní čáře nestačil ve hřišti zpracovat Skalák.
 
86
Druhé střídání Sparty, Holek vstupuje na pažit letenského stadiónu místo Krejčího.
 
85
Sparťané přechytračili soupeře při zdánlivě běžné rozehrávce standardní situace od postranní čáry na vlastní polovině, kdy Matějovský bleskovým pasem za hostující obranu vysunul do takřka tisíciprocentní šance Hušbauera, jenž se vzdálil všem sokům a pelášil vstříc Petrovi, ovšem velmi nepřesným zakončením branku minul.
 
83
Souboj Přerovského s trojnásobnou posilou u postranní čáry ohodnotil pomezní rozhodčí Jiřík jako faul Matějovského a sparťanský kapitán mu zblízka pořádně vysvětlil svůj opačný názor na nastalou situaci.
 
82
Traore se poprvé zapojil do hry přesnou přihrávkou Škodovi, ten se pokusil prodloužit míč do běhu Škodovi, ale svůj úmysl realizoval velmi nepřesně a míč se dokutálel k Vaclíkovi.
 
81
Poslední změna v hostujícím celku, místo Lutonského vběhl na hřiště teprve devatenáctiletý Mohamed Traore.
 
79
Žlutých karet nadále přibývá, dalším potrestaným fotbalistou je Senegalec Lamine Fall.
 
78
Souhra Matějovského se Skalákem končí zdviženým praporkem pomezního sudího Peřiny na znamení ofsajdu, sparťanští fanoušci v blízkosti situace ale svým pískotem dávají najevo nespokojenost s verdiktem sudích.
 
77
Jarošík o blokujícího Přerovského odkopl míč do zámezí, sestřelený hostující záložník se poté těžce zvedal z trávníku, ale bude v pořádku.
 
75
Hosté snad poprvé zaměstnali Vaclíka i akcí středem hřiště, kdy nákop na hranici pokutového území Škoda prodloužil za sebe, ovšem sparťanský brankář včas vtrhl pod nohy Kaufmanovi.
 
74
Po souboji s Kweukem u střídaček se bolestivě svíjel na trávníku Přerovský, po Kocourkově udělení žluté karty kamerunskému útočníkovi ale bleskově vstal na nohy a rychlým pohybem si to nasměroval do pokutového území.
 
73
Typická dnešní akce Brna, Paškův centr od postranní čáry stahuje do svých rukavic Vaclík.
 
72
Střídají také Sparťané, Přikryla nahrazuje Skalák.