konec FK Pardubice – FC Baník Ostrava
1:1
(1:1)
Komentuje: Roman Zajíček
 
Z Pardubic se loučím a přeji hezký zbytek víkendu.
 
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:20.
 
Po skončení zápasu ještě museli rozhodčí řešit několik šarvátek a hádek. Na hřišti plály emoce a jeden z funkcionářů Baníku dokonce inkasoval od rozhodčího červenou kartu. Závěr duelu tedy provázely ještě mírné problémy, ale na výsledku 1:1 už to nic nemění. Jen asi klubová pokladna Baníku a možná i Pardubic bude o něco chudší. To už bude práce disciplinárky.

Byl to ostravsky fyzioterapeut Radek Havala a cituji ze zápisu: Červená karta, hrubé nesportovní chování, po skončení utkání vstoupil na hrací plochu cca 20m a prudce vrazil do brankáře domácích.
 
Je hotovo. Druhý poločas celou dobu směřoval k tomu, že se budou body dělit. Mnoho zajímavých akcí k vidění nebylo, Pardubice byly sice o něco lepší, svou mírnou převahu ale nedokázaly přetavit v důležité vedení. První poločas nabídl pohlednou kopanou plnou šancí, druhá část hry nenabídla prakticky nic. Asi největší příležitost měl Kostka, jehož hlavičku vytáhl s pomocí břevna Laštůvka nad bránu.
 
90+5
Konec zápasu.
 
90+5
Poslední možnost pro Baník, do zakončení se dostal Boula, ale jeho střela z dálky pozdravila fanoušky na tribuně za bránou Florina Nity.
 
90+4
Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Denis Darmovzal.
 
90+3
Před Buchtou dobře vystoupil Vacek a Nita si pro míč v pohodě došel.
 
90+3
Pro oba týmy se tak rýsuje nic neřešící bod, otázka je, kdo z něj bude mít větší radost.
 
90+2
Na rohy 7:7, ale mnoho zajímavých situací se z nich neurodilo. Už se hraje třetí nastavená minuta a nevypadá to, že by dnes měl někdo vyhrát.
 
90+1
Bitri znovu chybuje v rozehrávce, Laštůvka musel míč uklidit za čáru a bude z toho další roh.
 
90
Už vypršela normální hrací doba, bude hrát ještě pět minut.
 
90
Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Eldar Šehić.
 
88
Kuzmanovič zahrál roh, který mířil na malé vápno. K hlavičce se dostal Buchta, ale jeho slabý pokus Nita kryje do svých rukavic.
 
87
Kuzmanovičův přetažený centr Nita neměl, nedosáhl na něj a tak Kostka musel odehrát míč do bezpečí. Bude z toho roh pro Baník.
 
86
Pardubice mohly jít do vedení z docela nenápadné akce. Byl to Kostka, který se v záklonu dostal k hlavičce a byť jeho pokus byl docela krkolomný, Laštůvka se musel natáhnout a s pomocí břevna vytáhnul míč těsně nad svou bránu.
 
85
Huf se hlásil o míč před pokutovým územím, centr k němu neprošel. Závěr zápasu patří domácím.
 
84
Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází Matěj Šín, přichází David Buchta,
ze hřiště odchází Cadu, přichází Petr Jaroň.
 
82
Pavel Hapal chystá další střídání, aby oživil výkon svého týmu.
 
81
Pojezný v poslední chvíli zabránil vystřelit Janoškovi, každopádně tlak Pardubic stále roste. Domácí tlačí a jsou stále usazeni před ostravským vápnem.