konec MFK Karviná – SK Slavia Praha
1:3
(0:0)
Komentuje: Igor Mainka
 
Z karvinského stadionu je to vše. Viděli jsme zajímavý zápas, čtyři góly, penaltu, vyloučení brankáře a hráče v bráně. Pro mediální zástupce dostatek momentů k rozebrání, pro tento přenos to je vše. Děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemné sledování dalších online přenosů z nejvyšší české fotbalové soutěže.
 
Juraj Jarábek (trenér Karviné):
„Hráli jsme s nejlepším mužstvem, který je černým koněm Evropské ligy. Poctivě jsme se připravili na Slavii, těšili jsme se. Zvolili jsme taktiku hrát v aktivním bloku a vyrážet do protiútoku. O přestávce jsme hráče nabádali, abychom vydrželi, bohužel jsme dostali stupidní gól ze standardní situace. Trochu jsme to otevřeli, ale Slavia ukázala výborný přechod a dostali jsme na 0:2. Pomohl nám VAR a penalta, bohužel jsme inkasovali z dalšího brejku. Musíme se otřepat a jít dál.“
 
Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
 
Jindřich Trpišovský (trenér Slavie):
„Celkově to byl náročný zápas, Karviná je nepříjemné soubojové mužstvo, která hraje dobře se silnými týmy. Vážím si bodů i vzhledem k terénu, který byl náročný. Stálo nás to hodně úsilí, hráli jsme dobře dozadu. Jedinou střelou byla penalta. Ve druhé půli byl náš výkon i fotbalový, pomohli nám střídající hráči, kteří přidali přímočarost a dravost. Nebylo jednoduché se přes Karvinou prokousat.“
 
V Karviné je dobojováno. Lídr potvrdil ve druhém poločase roli favorita i gólově, po gólech Simy a Kuchty se dostal do dvoubrankového vedení, které kontroloval. Soupeři pomohl pouze snížit z penalty, prosadil se Qose. V závěru zápasu pak přidal třetí branku Olayinka a v nastaveném čase se vyfauloval brankář Bolek.
 
90+8
Konec zápasu.
 
90+8
Musa se dostal k hlavičce po centru Provoda, ale netrefil bránu.
 
90+8
Nakonec je z toho pouze rohový kop.
 
90+6
Do branky míří záložník Janečka, který bude čelit přímému kopu Slavie.
 
90+4
Brankář Bolek sejmul Lingra příliš tvrdě a rozhodčí Pechanec ukázal karvinskému brankáři po poradě s videorozhodčím červenou kartu.
 
90+4
Bolek šel hodně daleko z brány proti vysokému pokusu a v souboji se soupeřem trefil Lingra. Následnou Musovu střelu vyhlavičkoval jeden z karvinských obránců mimo bránu.
 
90+3
Karvinští závěr hrají na útočné polovině, ale nepřesnosti je nepouštějí před brankáře Koláře.
 
90+1
Rozhodčí Pechanec přidá k druhé půli ještě čtyři minuty.
 
90
Brankář Kolář svedl souboj se Santosem, přes domácího obránce procedil balón. Santos, který hraje v závěru na hrotu, jen sklopil hlavu.
 
90
Už jen kosmetické střídání v domácím celku. Twardzika vyměnil Kokovas.
 
88
Další střídání u Slavie. Na karvinský trávník se vrací odchovanec domácího celku Lingr, který vystřídal Simu.
 
86
Třetí gól uzavřel působení Stancia na trávníku. Jeho místo zaujal Traoré.
 
85
Slavia právě vstřelila branku!
Dlouhý balón Provoda za obranu si zpracoval na pravé straně Sima, přihrál k druhé tyči před prázdnou bránu PETERU OLAYINKOVI, který už měl lehkou práci – 1:3!
 
85
Domácí na chvíli hrají v deseti.
 
83
Dlouhý aut Baha do vápna hlavičkoval před Olayinkou Dramé. Hlavičkující karvinský obránce je nyní ošetřován.