konec FC Zlín – 1.FC Slovácko
1:2
(0:0)
Komentuje: Jan Kobylík
 
Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer!
 
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:14.
 
Je konec! Slovácko nakonec zvládlo otočit derby se Zlínem a vítězí 2:1. V prvním poločase se hrál hodně opatrný fotbal. O něco aktivnější bylo hostující Slovácko, které si vypracovala dvě zajímavé akce. Cicilia nejprve po Petrželově přihrávce netrefil míč v dobré pozici a dvě minuty před přestávkou po rychlém protiútoku nepřekonal Dostála Jan Navrátil. Vše podstatné se odehrálo po přestávce. Hned po návratu z kabin zahrával Zlín po ruce Daníčka pokutový kop, který proměnil Tomáš Poznar! Vyrovnání měl na kopačce Petržela, který si obhodil Dostála, ale trefil jen tyč. Nakonec se o vstřelení vyrovnávací branky postaral hlavou Jan Navrátil. Slovácko bylo od té doby mnohem aktivnější a v 77. minutě se po prohřešku Petra Jiráčka dočkalo penalty. Tu s přehledem proměnil Vlastimil Daníček a hosté rázem vedli. Zlín mohl bleskově vyrovnat, jenže Čanturišvili technickým obstřelem minul branku. Poslední velkou možnost měl Antonín Fantiš, ale ani on nemířil mezi tři tyče. Slovácko už v nastavení tlak Zlína ustálo a odváží si tři body.
 
90+9
Konec zápasu.
 
90+8
Zlín se prakticky nemůže prokousat ze své vlastní poloviny. Slovácko skvěle dostupuje volné hráče.
 
90+6
Domácí celek se ještě dostal do zakončení. Pedro Martínez García vyzkoušel štěstí z úctyhodné vzdálenosti, ale Nemrava si s jeho pokusem hravě poradil.
 
90+5
Střídající Jan Kliment potáhl míč k rohovému praporku, kde nasbíral cenné vteřinky k dobru. Zlín už ale rychle rozehrál od branky a žene se do útoku.
 
90+4
Jiráčkovi odskočil míč na levé straně hřiště a blízko stojící soupeř okamžitě zakopl míč do zámezí. Slovácko drží Zlín daleko od velkého vápna.
 
90+3
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Patrik Šimko.
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Rigino Cicilia, přichází Jan Kliment.
 
90+2
Dramé se dostal do pokutového území a překvapivým centrem hledal Tomáše Poznara, který se po míči natahoval rybičkou. Zlín vytěžil rohový kop.
 
90+1
Nastavuje se sedm minut!
 
90
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Michal Kohút.
 
89
Hofmann už je zpátky na hřišti. Skvělou práci odvedl na pravé straně Petr Reinberk, který si pohlídal pohyb napadajícího soupeře a vybojoval vhazování pro Slovácko.
 
88
Stanislav Hofmann zůstává po jednom ze soubojů ležet před vlastní brankou a bude potřebovat ošetření. Slovácko bude chvíli odolávat domácímu tlaku v desíti.
 
87
Zlín zahrával přímý kop takřka z hranice pokutového území. Jeho rozehrávky se chopil Martinez, jehož technický obstřel kolem zdi minul i branku.
 
85
Také hostující brankář Nemrava se zapíše na seznam hříšníků. Gólman Slovácka se provinil proti pravidlům mimo pokutové území a za následné zakopnutí míče vidí žlutou kartu.
 
85
Po další zajímavé přihrávce do pokutového území se do zakončení z otočky dostal urostlý Tomáš Poznar, kterému se pod nohy položil obránce a skvělým skluzem pomohl Nemravovi.
 
84
Jiráček spěchal za dlouhou přihrávkou na levou stranu, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu utekl do zámezí. Slovácko bude vhazovat.
 
83
Zlín zahodil další velkou šanci na vyrovnání! Střídající Antonín Fantiš zůstal za obranou Slovácka, stál sám před brankářem, ale minul zadní tyč!
 
82
Cicilia sice uspěl v hlavičkovém souboji na hranici velkého vápna, ale zády k brance prodloužil míč jen do míst, kde stáli zadáci ve žlutých dresech.