konec Slezský FC Opava – FK Mladá Boleslav
2:2
(2:1)
Komentuje: Filip Lefenda
 
Z tohoto duelu je to vše. Děkujeme za pozornost a hezký zbytek víkendu.
 
Opava zůstala po remíze 2:2 v tabulce poslední. Mladá Boleslav je čtrnáctá. Ve středu se Slezané vydají pod Ještěd, kde změří síly s Libercem. Mladá Boleslav bude o den dříve hostit ostravský Baník.
 
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:13.
 
Před utkáním by oslabená Opava bod zřejmě brala, nakonec má ale pro ni remíza hodně hořkou pachuť. Slezané zahodili v nastaveném čase pokutový kop a připravili se o možnost zapsat do tabulky důležité tři body. Mladá Boleslav, kterou vedl v roli staronového kouče poprvé od roku 2016 Karel Jarolím, už v 5. minutě vedla. Po Hrabinově zaváhání prostřelil Šroma Jiří Klíma. Opava nesložila zbraně. Ve 24. minutě ukořistil slabší přihrávku Kulhánka Štěpán Harazim a poslal balon neomylně pod břevno. Deset minut před pauzou bylo ve slezské metropoli ještě veseleji. Dordić vysunul na pravé straně Tomáše Rataje a sedmnáctiletý mladík oslavil se štěstím svou premiérovou trefu v nejvyšší soutěži – stejně jako krátce před ním Harazim! Do druhého poločasu nastoupila lépe Mladá Boleslav. Už po pěti minutách střílel z pravé strany přesně k bližší tyči Jiří Klíma, který mohl zkompletovat i hattrick. Čtvrt hodiny před koncem ho ale v ideální pozici vychytal Šrom. V nastavení ještě přišla ruka Mazáně a již zmíněná penalta, kterou Tiéhimu bravurně zneškodnil Mikulec.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+4
Duel pomalu spěje ke svému konci. Jakub Klíma uvede míč do hry z autové čáry a střední části hřiště.
 
90+3
Za faul na Matěje Hrabinu vyfasoval žlutou kartu Róbert Mazáň.
 
90+2
Opava zahazuje vítězství, když stejně jako v derby s Ostravou neproměňuje penaltu! Christ Joel Tiéhi mířil k levé tyči, Petr Mikulec ale jeho ránu tygřím skokem zneškodnil!
 
90+1
Žlutou kartu dostává Lukáš Budínský (FK Mladá Boleslav).
 
90
Verdikt je jasný! Opava bude kopat penaltu a má jedinečnou možnost rozhodnout. Míč si staví Christ Joel Tiéhi!
 
90
Nastavovat se budou čtyři minuty.
 
89
Ondřej Berka už je u monitoru a zkoumá video!
 
88
Domácí fotbalisté se jako jeden muž dožadovali pokutového kopu! Po centru z levé strany zahrál Róbert Mazáň ve vápně rukou, která byla od těla! Sudí Berka se radí s Janou Adámkovou, která dnes obsluhuje VAR!
 
87
Opavští zahrávali rohový kop z levé strany. Boleslav jej ubránila. Poté ještě centroval z pravé strany Christ Joel Tiéhi a je to další roh.
 
86
Mladá Boleslav měla k dispozici autové vhazování poblíž rohového praporku. Po chvilce fauloval Dominik Janošek zezadu Václava Juřenu. Žlutá karta.
 
85
Řady karetních hříšníků rozšířil nevybíravým skluzem domácí kapitán Jan Žídek.
 
84
Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Bojan Dordić, přichází Denis Kramář.
 
83
Štěpán Harazim odcentroval do šestnáctky, obranným zákrokem se ale prezentoval Alexej Tatajev.
 
81
Rozběhnutý Davis Ikaunieks byl na pravém okraji velkého vápna obrán o míč riskantním, leč čistým skluzem Matěje Helešice. Rozehrávat bude Vojtěch Šrom.
 
80
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Ondřej Zahustel, přichází David Douděra.