konec AC Sparta Praha – FK Teplice
7:2
(4:1)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Sparta na druhém místě zase odskočila Slovácku a Jablonci na rozdíl pěti bodů, oproti Jablonci ještě má zápas k dobru. Nyní ji čeká velmi těžké období, když během dvou týdnů se utká dvakrát s Jabloncem, se Slavií i se Slováckem.

Teplice zůstávají v tabulce čtrnácté s náskokem sedmi bodů na sestupové pásmo. Během nadcházejícího týdne se pak dvakrát utkají s Mladou Boleslaví, nejdříve ve středu ve čtvrtfinále poháru, v neděli pak v důležitém ligovém zápase.
 
Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:9.
 
O sparťanské výhře bylo rozhodnuto už o poločase, kdy díky hattricku Ladislava Krejčího mladšího vedla 4:1, do šestnácti minut po změně stran navíc přidala další tři branky. Trenér Vrba pak prostřídal polovinu sestavy, čehož Teplice využily ke zkorigování skóre na 2:7, na více už se ale nevzmohly.
 
Sparta na Letné deklasovala Teplice 7:2 a po remíze v Českých Budějovicích se vrátila na vítěznou vlnu, navíc ve třech domácích zápasech pod Pavlem Vrbou vstřelila neuvěřitelných patnáct branek.
 
90+1
Konec zápasu.
 
90+1
David Moberg Karlsson na pravém křídle vybojoval rohový kop, ten už ale rozhodčí Machálek nenechal rozehrát a závěrečným hvizdem ukončil zápas.
 
90+1
Hlavní arbitr Jan Machálek přeci jen jednu minutu nastavuje.
 
90
Rozeběhla se devadesátá minuta, Teplice vhazují na vlastní polovině a utkání už se spíše jen dohrává.
 
88
Teplice drží míč ve středu hřiště a závěr utkání už se pomalu blíží. Dá se očekávat jen minimální nastavení, pokud vůbec rozhodčí Machálek k nějakému sáhne.
 
87
K Polidarově centru se snažil protlačit Ondřej Novotný, do zakončení se ale nedostal.
 
85
Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Lukáš Mareček, přichází Admir Ljevaković.
 
84
Sparťané zatlačili soupeře před jeho branku, nikdo v rudém se ale k zakončení nedostal, nakonec domácí přicházejí o míč po příliš dlouhém přenesení na pravé křídlo.
 
83
Hosté vystihli Vitíkovu přihrávku po ose hřiště na Karabce, pak se jim ale nepovedlo založit útočnou akci a k míči se vrátili sparťané.
 
81
Teplice právě vstřelily branku!
Teplice rozjely přečíslení čtyř proti dvěma, Pavel Moulis akci sice zprvu přibrzdil a nechal doběhnout sparťanské hráče, přesto se mu povedlo přihrát volnému PATRIKU ŽITNÉMU, jenž střelou přesně ke vzdálenější tyči snížil na 2:7!
 
81
Patrika Žitného podkopl Michal Trávník, Teplice budou rozehrávat na vlastní polovině.
 
80
Adam Karabec střílel od rohu pokutového území ke vzdálenější tyči, Tomáš Grigar vyrazil míč směrem k rohovému praporku.
 
78
Neúspěšný výpad Andrease Vindheima po pravém křídle, v souboji s Droehnlem nevybojovali ani roh, bude se kopat od teplické branky.
 
77
Teplice se usadily na útočné polovině, jejich souhra ale skončila velmi nepřesnou přihrávkou do zámezí.
 
75
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Čelůstka, přichází Andreas Vindheim.

Norský obránce nastupuje do zápasu s novým blonďatým přelivem na hlavě.
 
75
David Moberg Karlsson potáhl míč po útočné polovině do pokutového území, pak technickou střelu namířil zhruba dva metry a vzdálenější tyč teplické branky.