konec FC Baník Ostrava – FC Slovan Liberec
0:1
(0:0)
Komentuje: Radomír Fukala, Matěj Vybíral
 
Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký zbytek večera a u dalších online přenosů na shledanou.
 
Je dobojováno a Baník si hodně zkomplikoval boj o důležitou 5. příčku. V sychravém počasí v prvním poločasu příliš fotbalové krásy k vidění nebylo, za zmínku stojí pouze pokusy Holzera.

Ve druhém poločase to bylo již z pohledu šancí lepší, ale pro Baník tyto situace dobře nevyzněly. Holzer s Mešaninovem skóre neotevřeli a stejně tak si vedl i střídající Šašinka. Liberec kontroval gólovkou Hybše, kterou ale zlikvidoval Laštůvka. Domácí brankář byl ale krátký na ránu Kamso Mary z 86. minuty. Baník mohl odpovědět o dvě minuty později, avšak po velkém závaru zachránilo Liberec břevno a také Filip Nguyen. Slovan si tak z Ostravy veze důležité 3 body a vystřídal tak Ostravu na 5. pozici skupiny o titul.
 
90+5
Konec zápasu.
 
90+5
Tak to byla asi poslední možnost pro domácí. Po centru ze strany se dostal k odraženému míči jeden z ostravských, ale svým pokusem našel jen rukavice Nguyena.
 
90+4
Potočný se nyní rval dopředu jako tank a vybojoval na Stronatim alespoň aut.
 
90+3
Šašinka zbytečně zajel zezadu u střídaček do Kačaraby a také forvard Ostravy vidí žlutou kartu.
 
90+2
Dlužím vám ještě počet nastavených minut. Sudí Matějček přidává navrch 5 minut.
 
90+1
Hlavní rozhodčí nyní přispěchal k lavičce domácích a podle všeho vykázal do kabin asistenta trenéra.
 
90+1
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Ondřej Karafiát.
 
90
Žlutou kartu dostává Arťom Mešaninov (FC Baník Ostrava).
 
89
Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Martin Šindelář.
 
88
No a mohlo být srovnáno! Patrizio Stronati po rohovém kopu hlavičkoval úplně sám, ale trefil jen prostor, kde byl připraven brankář Nguyen. Akce Ostravy ale pokračovala a poté to nůžkami zkoušel Procházka, jenž nastřelil jen břevno. Následně ještě pálili domácí, ale i jejich další pokus zlikvidoval Nguyen. To bylo obrovské šance Slezanů.
 
86
Liberec právě vstřelil branku!
Tak to je obrovský šok pro domácí! Po rohovém kopu míč propadl mezi malé vápno a penaltu, kde se nejrychleji zorientoval KAMSO MARA, jenž z otočky napálil míč nekompromisně pod břevno.
 
86
Potočný ale prudkým centrem nastřelil jen bránící hráče ve zdi. Liberec nicméně rozehraje další rohová kop.
 
85
Po souboji Fleišmana s Pázlerem se druhý jmenovaný poroučel k zemi a pomezní sudí vymrštil praporek vzhůru. Hlavní rozhodčí tak píská proti bráně Ostravy.
 
84
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Libor Kozák, přichází Jan Pázler.
 
83
Čistým skluzem byl nyní zastaven Sýkora ve vápna Baníku. Přes hostujícího hráče následně přepadl jeden z domácích a sudí Matějček píská faul hostů.
 
82
Jirásek opět dlouho váhal při svém postupu vpřed a poté nepředal přesně míč Holzerovi, jenž se i s balónem ocitl v zámezí.
 
81
Z tribun se nyní ozývá pískot, jelikož se domácím hráčům hrubě nevyvedl centr po rohovém kopu. Míč tedy bude v moci Liberce.
 
80
Hrubý teď měl moře prostoru na centr z levé strany vápna, ale počkal až se k němu stáhne bránící bek Liberce a jeho příhru srazí na roh.