konec FC Baník Ostrava – FC Slovan Liberec
2:1
(0:0)
Komentuje: Radomír Fukala
 
Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na shledanou.
 
Statistiky utkání

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 6:1.
Střely mimo: 8:8.
Rohy: 1:8.
 
Je dobojováno a tři body nakonec zůstávají v Ostravě. Nevýrazný a na šance skoupý první poločas příliš fanoušky na ostravském stadionu nezahřál. Z klidu je mohla vytrhnout snad jen střela Hrubého, standardka Fleišmana nebo možná hlavička Stronatiho.

Na góly si tak muselo obecenstvo počkat do druhé půle. V 57. minutě tečoval Milan Baroš na malém vápně střelu Martin Filla a Nguyen již nedokázal zastavit míč v cestě do brány. V minutě sedmdesáté to již bylo o dvě branky. Hrubého povedenou přihrávku hlavou na zadní tyč uklízel do prázdné brány střídající Dame Diop. Liberec toho dnes v Ostravě příliš nepředvedl, ale přeci jen se mu podařilo vstřelit kontaktní gól. Po rohu a hlavičce Karafiáta smolně tečoval míč do vlastní sítě Patrizio Stronati. Dalšího gólu jsme se již v Ostravě nedočkali a po výhře 2:1 tak Slezané poskočili minimálně do zítra na 3. příčku.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+3
Kozák se nyní proměnil do role nahrávače a směřoval centr do vápna. Stronati však míč dopravil pryč a navíc byl soupeřem atakován nedovoleně.
 
90+2
Baník se nyní brání zuby nehty. Do odraženého míče se opřel Hybš, jenže ten neměl snad žádnou šanci propálit hradbu těl před sebou.
 
90+1
Poté se veškeré dění stěhuje před Laštůvku. Na zadná tyči musel Fleišman odvracet téměř z brankové čáry na roh.
 
90+1
Jirásek v první nastavené minuty centroval do vápna, ale míč se nesnesl dostatečně rychle a následovat bude jen odkop od brány.
 
90
Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty,
 
90
Baroš posléze udělal dobrou kličku soupeři ve vápně, ale raději nechal míč dojít za čáru a netlačil se do zakončení. Roh pro Ostravu.
 
89
Diop měl nyní dostatek času na kombinaci s Hrubým, přesto nezvládl přesně přihrát. Liberec se okamžitě snažil dostat míč na hrot, což se mu také podařilo. Jenže Kozák byl opět chycen v ofsajdu.
 
88
Pazdera přišel do souboje na poslední chvíli a stačil nejen míč odkopnout pryč, ale také vybojovat po faulu na svou osobu balón pro Baník.
 
87
Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Martin Šindelář.
 
87
Nyní je již však máváno. Liberec tak zaznamenává další ofsajd a na domácí straně se chystá poslední střídání střídání.
 
86
Hybš následně výborně odcentroval zleva na hlavu Libora Kozáka, jehož okusu scházela hlavně razance. Slabé zakončení tak skončilo jen v náruči Laštůvky.
 
85
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Mikula, přichází Jan Pázler.
 
85
Ostrava jakoby se nechala náskokem ukolébat a málem inkasovala podruhé. Po přetaženém centru nedokázali domácí míč dostat do bezpečí, načež se z hranice šestnáctky dostal k pěkné ráně Malinský Jeho technický obstřel končí těsně nad.
 
84
Libor Kozák si nyní míč velmi dobře zpracoval, ale zdálo se, že v ofsajdovém postavení. Hra nicméně pokračovala a hostující forvard se nakonec dostal do zakončení zpoza vápna. To ovšem přeletělo Laštůvkovu bránu.
 
82
Nechybělo mnoho a mohlo to být opět o dvě branky. Centr ze standardní situace zprava tečoval jemně Dame Diop a jeho skrytý pokus musel s vypětím všech sil vyrážet Filip Nguyen.
 
80
Liberec právě vstřelil branku!
V Ostravě je ovšem zaděláno na drama! Rohový kop našel přesně hlavu Karafiáta, jehož pokus před Laštůvkou tečoval smolně za brankovou čáru PATRIZIO STRONATI.