konec Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha
1:1
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
S konstatováním, že Bohemians remizovali se Spartou 1:1, se z Ďolíčku loučí Tomáš Kohlmann a u dalších fotbalových přenosů se těším na přečtenou.
 
Po předehrávce šestého kola Sparta zůstává na druhém místě, v případě tříbodového úspěchu v Teplicích ji ale zítra může přeskočit Slavia.

Také Bohemians podruhé v řadě remizovali, což pro ně znamená aktuální osmé místo, to se ale ještě může po víkendových utkáních změnit.
 
STATISTIKY

Střely celkem: 5 – 11
Střely na bránu: 1 – 5
Střely mimo: 4 – 6

Držení míče: 36% – 64%
Rohové kopy: 2 – 3
Ofsajdy: 1 – 2

Fauly: 10 – 20
Žluté karty: 2 – 3
Červené karty: 0 – 0
 
Ani po dvaadvacáté v řadě Bohemians na Spartu nevyzráli, přesto po nepříznivém průběhu zápasu jsou domácí fotbalisté i fanoušci evidentně spokojeni.

Po více bojovné než fotbalové hodině hry se vedení v Ďolíčku ujala Sparta díky precizně provedenému volnému kopu Josefa Šurala, v závěru ale domácí dokázali udeřit ze své jediné střely, která mířila na sparťanskou branku, když Nitu zblízka prostřelil Jan Záviška.
 
Po závěrečném Dostálově centru už domácí střelecky zakončit nedokázali a vzápětí rozhodčí Berka odpískal konec druhého pražského derby této ligové sezóny, v němž Bohemians remizovali se Spartou 1:1.
 
90+5
Konec zápasu.
 
90+5
V probíhající závěrečné minutě nastavení bude ještě jednu standardní situaci zahrávat domácí tým.
 
90+4
Kangův centr od rohového praporku domácí defenziva odrazila k Plavšićovi, Srb nedokázal sklopit nárt a o několik metrů přestřelil domácí branku.
 
90+3
Sparťané nebezpečně dotírali na domácí pokutové území, Sáček se ale ke střele neodhodlal a Plavšićův přetažený centr zadáci Bohemians odvracejí na rohový kop.
 
90+2
Krátce poté Martin Dostál velmi nepřesným pasem podél pravé postranní čáry odevzdal míč zpět sparťanům.
 
90+1
Kangův nákop do pokutového území s jistotou stahuje ze vzduchu Roman Valeš.
 
90
Následný centr Martina Dostála sparťané ubránili, v úvodu pětiminutového nastavení se už hraje ve středu hřiště.
 
90
Po nedovoleném zákroku Kayi budou domácí zahrávat standardní situaci v hloubi útočné poloviny, byť turecký obránce dává rozhodčímu Berkovi najevo, že s rozhodnutím absolutně nesouhlasí.
 
89
Sparťané vybojovali autové vhazování hluboko na útočné polovině, po dlouhém autu Frýdka ale míč zachytil brankář Valeš, který pak byl nedovoleně atakován a může rozehrávat míč z klidu.
 
88
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Benjamin Tetteh, přichází Matěj Pulkrab.
 
87
Bohemians právě vstřelili branku!
Velká radost v Ďolíčku! Centr z levé strany v pokutovém území propadl ke zcela osamocenému JANU ZÁVIŠKOVI, jenž zblízka prostřelil brankáře Nitu!
 
87
Záviškův centr brankář Nita vyboxoval do pole, posléze další míče před sparťanskou branku poslali Záviška s Dostálem, žádný z nich se ale neujal.
 
86
Jan Záviška na pravém křídle vybojoval rohový kop, který sám rozehraje.
 
85
Žlutou kartu dostává Josef Šural (AC Sparta Praha).

Střelec dosud jediné branky byl potrestán za zakopnutí míče po odpískání.
 
85
Po střídání Vatajelua se na post pravého obránce stáhl Srdjan Plavšić a Josef Šural bude dohrávat zápas z levého křídla, Vukadinović napravo.