konec FK Jablonec – FC Slovan Liberec
2:0
(1:0)
Komentuje: Ondřej Belák
 
To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji povedený vstup do nového týdne a někdy příště znovu na počtenou!
 
Je dobojováno, vítězem Podještědského derby se stává tým FK Jablonec! Nutno podotknout, že naprosto zaslouženě. Zelenobílí byli střelecky o poznání mnohem aktivnější, v tomto ohledu přehráli soupeře poměrem 15:4. Ve druhém poločase potvrdil jablonecké tři body ranou z dálky Jaroslav Diviš. Slovan svoji jedinou vyloženou šanci spálil už v samotném úvodu.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Lukáš Masopust šetřil čas před pokutovým územím. Nevěděl ale o Radimu Breitem, jenž se náhle přihnal a balon mu odebral. Rozhodčí Zelinka už ovšem vkládá píšťalku dnes naposledy do úst, je konec!
 
90+2
Vladimír Coufal se hnal za trošku delší přihrávkou, než by potřeboval. Situaci mu navíc ještě ztížil Jakub Považanec, který dobře použil tělo a nepustil Coufala k míči.
 
90+1
Jablonečtí si to už zkušeně hlídají. Nákop Václava Hladkého propadl k Tomáši Holešovi, který poslal hlavou míč svému brankáři. Další cenné vteřinky jsou z pohledu zelenobílých ušetřeny.
 
90
Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty!
 
90
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Jiří Piroch.
 
89
Nyní se ale fanoušci trošku zlobí, souboj Davida Lischky s Radimem Breitem totiž rozhodčí vyhodnotil jako nedovolené počínání jabloneckého stopera. Zdeněk Folprecht však s centrem naložil bídně a poslal jej přímo do rukavic Vlastimila Hrubého.
 
88
Na jablonecké Střelnici panuje skvělá nálada, domácí mají totiž na dosah cenné vítězství v prestižním derby. Navíc se jim stále daří držet balon a kouskovat hru, což Liberci bere potřebný čas.
 
86
Jablonec právě vstřelil branku!
Zřejmě je rozhodnuto, Jablonec si nyní trošku vybírá odměnu za smůlu v zakončení. Michal Trávník připravil střeleckou pozici JAROSLAVU DIVIŠOVI. Ten vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a parádní dělovka zaplula přesně do vzdálenějšího horního rohu branky Václava Hladkého. 2:0!
 
85
Lukáš Masopust měl na levé straně doslova volnou dálnici. Patřičně toho tedy využil a naběhl si až k pokutovému území, načež hledal po zemi Jaroslava Diviše, jenž zády k brance nezakončil.
 
84
Radim Breite byl v honičce za nákopem Vlastimila Hrubého nejdůraznější a holení poslal míč kupředu. Miloš Bosančić s ním ale naložit nedokázal a domácí budou vhazovat.
 
83
Michal Trávník se ujal exekuce rohového kopu od levého praporku. Na dobrý centr Martin Doležal nedosáhl, ale Jan Chramosta mohl zakončit. To mu ovšem překazil jeden z Libereckých, který mu nedal prostor.
 
81
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Wesley Da Silva, přichází Daniel Köstl.
 
81
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jaroslav Diviš.
 
81
Zatímco můžeme pozorovat krásný zápas slunce za Ještěd, derby dospělo do poslední desetiminutovky. Hra se v těchto chvílích notně kouskuje a oba týmy budou střídat.
 
79
Na zemi zůstává ležet Radim Breite. Liberečtí se zlobí, karta se však udělovat nebude. Hosté se nakonec rozhodli pro rozehrávku na krátko, ale těžko říct, zda to byla správná volba. Domácí totiž dostali míč do autu.
 
78
Další šance Jablonce, tentokrát vyložená! Hosté se už více vytáhli, čehož zelenobílí využili a Lukáš Masopust z levého křídla nabíhal sám na branku. Václav Hladký proti němu skvěle vystoupil a nohou dokázal přízemní obstřel zastavit!
 
76
Tomáš Malinský (LIB) obdržel dodatečnou žlutou kartu za zákrok na útočné polovině, po kterém následovala výhoda.