konec AC Sparta Praha – FK Jablonec
2:0
(1:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Minimálně do zítřejšího souboje Olomouce s Ostravou se Sparta posouvá na třetí místo ligové tabulky s aktuálně pětibodovou ztrátou na druhou Slavii, ta však disponuje těžkým nedělním zápasem v Liberci k dobru.

Severočeši jsou momentálně pátí o skóre před Libercem a do náročného příštího týdne, v němž je čeká pohárové semifinále ve Zlíně a poté důležité derby s Libercem, tak nepůjdou v jednoduché pozici.
 
STATISTIKY

Střely celkem: 12 – 11
Střely na bránu: 8 – 5
Střely mimo: 4 – 6

Držení míče: 47% – 53%
Rohové kopy: 6 – 1
Ofsajdy: 2 – 1

Fauly: 14 – 18
Žluté karty: 2 – 3
Červené karty: 0 – 0
 
Sparťané v důležitém zápase o účast v evropských pohárech porážejí Jablonec 2:0, když vítěznou branku vstřelil z přímého volného kopu Nicolae Stanciu. Po změně pak Sparta udeřila ze standardní situace, když Kulhánkovu hlavičku do břevna dorazil do sítě Václav Kadlec.

Jablonečtí sehráli velmi dobré představení v prvním poločase, Chramosta však promarnil dvěma velkými příležitostmi a po změně stran už sparťané na trávníku dominovali.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Lafata dostal hodně volného prostoru na pravém křídle, ovšem potáhl míč příliš dlouho a z ostrého úhlu už Hrubého nedokázal ohrozit.
 
90+2
V závěru zápasu vidí žlutou kartu Kanga za sražení Holeše.
 
90+1
Rozhodčí Hrubeš oddaluje závěrečný hvizd o dvě nastavené minuty.
 
90
Považanec se pokusil překvapit Nitu střelou ze střední vzálenosti k pravé tyči, Nita byl ale přiraven.
 
90
Kanga pláchl Zelenému a ten si poté musel pomoci zjevným přidržením domácího záložníka za dres a také si prohlíží žlutý kartónek.
 
90
Sparťanští fanoušci potleskem vyprovázejí ze hřiště Josefa Šurala a ještě větším aplausem vítají na hřišti místní modlu, Davida Lafatu.
 
87
Kubista podrazil Kayu a za své počínání vidí žlutou kartu. Turecký obránce se držel za kotník, ale zdá se to být pouze menší šrám.
 
85
Zatímco v hostujícím týmu se jedná o změnu hráčů na stejném postu středního záložníka, tak domácí pokračují s Plavšićem na pravém a Vatajelem na levém křídle.
 
84
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Jakub Považanec.
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Bogdan Vatajelu.
 
83
Zelený se pokusil individuálně probít kolem Zahustela, první klička mu vyšla, poté ale místo centru volil další kličku a u té už mu Zahustel míč ukopl do zámezí.
 
82
Plavšić potáhl míč po útočné polovině, lobovanou přihrávkou vyzval k pokračování útočného tažení Kangu, ten si na střelu netroufl a po zaseknutí míče prohrál souboj s trávníkem, jelikož podklouzl a hosté se snadno zmocnili míče.
 
81
Hosté znovu hrají s míčem na svých kopačkách v okolí středové čáry, defenziva Sparty ale působí kompaktně a jen stěží hosté hledají prostor před pokutovým územím.
 
79
Po dlouhé době se hosté prosadili do nebezpečné příležitosti! Po pravém křídle pronikl Masopust až před Nițu, který výborným zákrokem vytlačil střelu hostujícího fotbalisty na tyč!
 
76
Dnešní atraktivní souboj na Letné sleduje 12 289 diváků, ti si užívají hezkého počasí a z valné většiny i dosavadního průběhu zápasu.
 
75
Jablonec by jistě rád zápas zdramatizoval, momentálně se ale hostům vůbec nedaří udržet míč ve středu hřiště a tak znovu zahrozili sparťané, s přízemním pokusem Kangy z pětadvaceti metrů si poradil brankář Hrubý.
 
73
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází Michal Sáček.