konec AC Sparta Praha – SK Slavia Praha
0:2
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
S konstatováním, že derby na Letné ovládla Slavia výsledkem 2:0, se loučí Tomáš Kohlmann a přeji pěkný zbytek slunečného víkendu.
 
V tabulce nejvyšší domácí soutěže sparťané zůstávají na čtvrtém místě s patnácti body, ovšem čelo tabulky už se jim začíná vzdalovat, když na Zlín ztrácí pět bodů a na Mladou Boleslav s Plzní po čtyřech.

Slávisté se posouvají hned za svého dnešního soupeře na páté místo, přičemž na Spartu ztrácejí tři body a mají zápas v Brně odložený z úvodního kola stále k dispozici.
 
Hostující fotbalisté už se vrátili zpět z útrob stadiónu, kam utekli po náběhu fanoušků na hřiště a s hostujícími příznivci slaví třetí letošní ligovou výhru, přičemž tu dosud nejvýznamnější.
 
Po skončení zápasu na trávník vtrhly desítky fanoušků, kteří před hlavní tribunou odpálili několik dělobuchů a poté před blížícími se těžkooděnci utekli zpět do ochozů.
 
Na Letné je dobojováno! Derby pražských "S" s pořadovým číslem 286 zcela ovládli slávisté, kteří na Letné vítězí 2:0 a nutno podotknout, že zcela zaslouženě, neboť byli výrazně aktivnějším týmem a na trávníku svého úhlavního rivala vítězí po osmi letech.
 
90+5
Konec zápasu.
 
90+4
Čermák přišel o míč u hostujícího pokutového území, poté zastavil hrozící protiútok taktickým faulem a také si prohlíží žlutou kartu.
 
90+3
Čermák u rohu pokutového území šikovně propustil míč Dočkalovi přímo do běhu a reprezentační záložník poté okamžitě pálil, ovšem slávistickou branku netrefil.
 
90+2
Mihalík se z levého křídle probil do pokutového území, následná rána slovenského fotbalisty je ale zablokována.
 
90+1
Rozhodčí Příhoda oddaluje hostující vítěznou radost o pět nastavených minut.
 
90+1
Dalším žlutě potrestaným sparťanem je Martin Frýdek, ten si své napomenutí vysloužil sestřelením Zmrhala u postranní čáry.
 
90
Zmrhal se rozběhl po pravém křídle, ovšem před branku mu nenabíhal vůbec žádný ze spoluhráčů a střelec druhé branky poté tísněn Kadlecem pouze kopl míč do zámezí.
 
89
Po Dočkalově centru hosté nechali trestuhodně osamoceného Michala Kadlece, ten však hlavičkou o zem nasměroval míč jen do Pavlenkových rukavic.
 
88
Další Frýdkova rána, tentokrát nadražena vysoko nad slávistickou branku.
 
87
I s dalším Dočkalovým centrem si slávisté dokázali poradit a byť se poté Frýdek opřel do odraženého míče, tak trefil jen jednoho z bránících hostů.
 
87
Dočkal byl faulován v hloubi útočné poloviny, další standardní situace pro rudé.
 
86
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Antonín Barák, přichází Jasmin Ščuk.
 
85
Václav Kadlec se neohroženě prohnal pokutovým územím Slavie a následně pálil, ovšem pouze do boční sítě.
 
84
Lafata se zároveň dopustil faulu u hostující branky a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
 
83
Dočkal povedeným centrem posadil míč na hlavu Lafaty, ten však zakončoval zády k brance a prodloužil balón jen vedle tyče hostující branky.