konec AC Sparta Praha – FK Jablonec
2:1
(1:1)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
S konstatováním, že Sparta zdolala Jablonec 2:1, se z pražské Letné loučí Tomáš Kohlmann a těším se na přečtenou z přenosu nadcházejícího čtvrtečního taháku na Letné, kde Sparta přivítá Lazio Řím.
 
V ligové tabulce se Sparta posunula na aktuální zisk 44 bodů tři body za lídra z Plzně. Západočechy ještě čeká dnešní večerní dohrávka s Příbramí, Sparta pak má k dispozici odložený duel s Duklou na Julisce, který by se měl odehrát v dubnu.

Jablonec zůstává na osmé příčce Synot ligy, ovšem po dnešní výhře v Ostravě už mu na záda dýchá jeho čtvrtfinálový soupeř v domácím poháru pražská Dukla.
 
Dobojováno! Sparta ve šlágru dvacátého kola Synot ligy poráží Jablonec 2:1, když domácí dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející duel.

Skóre zápasu otevřel v desáté minutě Ján Greguš, jenž se prosadil po rohovém kopu Martina Pospíšila. Sparťané odpověděli ještě před přestávkou, když se v pokutovém území gólově zapsal do statistik David Lafata a osud zápasu vzal do své pravačky Lukáš Vácha, jenž v devadesáté minutě dalekonosnou ránou pokořil Bártu.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Ještě jedno taktické střídání domácích v závěru zápasu, Krejčího nahradí Ondřej Mazuch.
 
90+1
Wágner hodil míč po faulovaném protihráči a může být rád, že v ruce sudího Zelinky viděl kartu žluté barvy.
 
90
Sparta právě vstřelila branku!
Letná bouří radostí! Po Krejčího rohovém kopu se z pořádné dálky opřel do balónu LUKÁŠ VÁCHA a jeho povedená rána doplachtila až za záda brankáře Bárty!
 
89
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Tomáš Wágner.
 
88
Váchův centr nebezpečně proletěl pokutovým územím Jablonce, kde jej nedokázal tečovat Juliš.
 
87
Kysela podráždil nervy sparťanských příznivců dlouhým otálením s autovým vhazováním, po následné souhře se právě jablonecký obránce dostal k odcentrování, ovšem nasměroval míč až za sparťanskou branku a rychle peláší do svého postavení.
 
86
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Tiémoko Konaté.
 
86
Čas rychle spěchá k devadesáté minutě, už se rozehrála šestaosmdesátá a Sparta nadále hraje s Jabloncem nerozhodně 1:1.
 
85
Po rohovém kopu Bredy se u vzdálenější tyče nedokázal probojovat k zakončení Rossi a odraženého míče se zmocnil domácí brankář Bičík.
 
83
Arbitr Zelinka teď rozehrál karetní mariáš, Zahustel pomohl k zemi Karavajevovi a také si prohlíží žlutý kartónek.
 
82
Z krátké početní převahy málem Jablonečtí vytěžili gólový protiútok, ovšem ránu osamoceného Greguše dokázal odrazit do pole Brabec. Greguš poté musel zatáhnout za záchrannou brzdu při hrozícím sparťanském brejku a také vidí žlutou kartu.
 
81
Po souboji s Teclem dopadl prudce na zem Zahustel a pravděpodobně utrpěl vyražený dech, nicméně rychle se dokázal u postranní čáry vykurýrovat a je připraven se vrátit zpět do boje.
 
80
Po Dočkalově rohu se v bezprostřední blízkosti Bárty ocitl Lukáš Juliš a jablonecký brankář musel vytáhnout reflexivní zákrok, aby zamezil sparťanskému útočníkovi doklepnout do sítě pokus Krejčího.
 
80
Krejčího sražený centr odehrál do zámezí Daniel Rossi, sparťané ale zůstávají nastěhováni u pokutového území Jablonce.
 
79
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází David Breda.
 
78
Pískotu přítomných fanoušků se dočkalo hlášení o počtu diváků, je jich 8 935.