konec AC Sparta Praha – FC Vysočina Jihlava
5:0
(2:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
S konstatováním, že Sparta poráží Jihlavu 5:0, se z pražské Letné loučí Tomáš Kohlmann, děkuji za přízeň po celou sezónu a přeji všem příznivcům české kopané pěkné léto.
 
Hosté z Jihlavy sehráli v úvodu zajímavou otevřenou partii s favorizovanými sparťany, ovšem postupem času jim docházeli síly fyzické a především psychické a ve druhém poločasu už nedokázali ani vystřelit. Přesto mohou být spokojeni, neboť si v minulém kole zajistili prvoligovou příslušnost i pro nadcházející ročník a končí jedenáctí.
 
David Lafata dnešním střeleckým koncertem výrazně předstihl Michala Ďuriše a pěti brankami si zajistil svůj pátý titul krále ligových střelců v kariéře díky dvaceti nastříleným brankám tuto sezónu.
 
STATISTIKY

Střely celkem: 13 – 6
Střely na bránu: 10 – 4
Střely mimo: 3 – 2
Držení míče: 70% – 30%
Rohové kopy: 10 – 2
Žluté karty: 2 – 1
 
Fanoušci se se na trávníku seběhli pod hlavní tribunu, kde skandují "Rosický do Sparty!"
 
S Kováčem i dalšími sparťanskými fotbalisty se přibíhají loučit i sparťanští fanoušci, kteří zaplavili pažit letenské arény.
 
Radoslav Kováč dostává možnost individuální děkovačky se sparťanskými fanoušky, tedy téměř individuální, neboť jej doprovází jeho potomci.

Kromě sparťanských fanoušků třicetinásobnému českému reprezentantovi tleskají i všichni jeho spoluhráči.
 
Hlavní rozhodčí Ondřej Berka nepotřeboval žádné nastavení ani k druhému dějství a ukončil souboj Sparty s Jihlavou, v němž domácí díky pěti brankám Davida Lafaty vítězí 5:0.
 
90
Konec zápasu.
 
89
Sparťané dohrávají zápas s míčem na svých kopačkách, každý Kováčův dotyk doprovází aplaus z hlediště.
 
87
Fanoušci po celém stadiónu skandují jméno loučícího se Radoslava Kováče, blíží se poslední minuty jeho fotbalové kariéry.
 
85
Kováč u postranní čáry fauloval Voltra, hosté budou rozehrávat míč z místa na vlastní polovině.
 
83
Žlutou kartu vidí také Sáček, ten ve středu pole srazil rozběhnutého Hronka.
 
82
Aktivního Konatého nedovoleně atakoval Tomáš Marek a vidí v ruce arbitra Berky žlutou kartu.
 
81
Závěrečná změna v jihlavské sestavě, Pavla Dvořáka nahrazuje devatenáctiletý Jiří Klíma.
 
80
I Radoslav Kováč zatoužil po brance při své rozlučce a rozběhl se na útočný výlet! Lafata jej hledal na pravém křídle, blíže k míči měl Marek, ten však balón pouze zpracoval pro rozběhnutého Juliše, proti němuž ve stoprocentní šanci skvěle zasáhl brankář Rakovan!
 
77
Sparta právě vstřelila branku!
Na dlouhý nákop sparťanů na útočnou polovinu vyběhl brankář Rakovan daleko ze své branky, ovšem před Julišem hlavou odehrál míč pouze k Lafatovi, jenž si jej zpracoval a takřka z poloviny hřiště nasměroval do opuštěné branky!

Lafata dnes skóruje popáté a dohromady už podvacáté v tomto ligovém ročníku!
 
76
Juliš se prohnal s míčem po útočné polovině a hledal před brankou Lafatu, před ním stačil ve skluzu odehrát míč nad vlastní branku hostující kapitán Šourek.
 
75
Doposud naprosto nevýrazný Fatai se uvolnil na levém křídle a poté zakroutil technickou ránu jen těsně vedle vzdálenější branky Matěje Rakovana!
 
74
Po dlouhém nákopu Demetera zaujal obecenstvo i domácí brankář Bičík, ten vyběhl daleko z branky, před Dvořákem zasáhl míč hlavou a poté pokračoval v driblinku, když míč rovnou z voleje přihrál Zahustelovi.