konec AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko
5:2
(4:2)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Dobojováno! Sparta v zápase nadprůměrné ligové kvality poráží Slovácko 5:2 a byť padlo sedm branek, tak hvězdou zápasu se nestal žádný ze střelců, ale Bořek Dočkal, jenž k vysoké výhře Letenských přispěl čtyřmi gólovými přihrávkami!

Byť sparťané před týdnem proti Plzni přišli o reálnou šanci na mistrovský titul, tak alespoň dokázali pobavit své fanoušky celou řadou povedených útočných kombinací okořeněných pěti brankami. Nutno ale podotknout, že k vysoké úrovni zápasu přispěli i hosté, kteří přijeli odehrát otevřenou partii a nejednou dokázali ohrozit domácího brankáře Štěcha, přičemž dvakrát jej dokonce pokořili.
 
90+1
Konec zápasu.
 
90+1
V závěru se ještě Štěcha ránou z dálky pokusil ohrozit Hlúpik, jeho tečovaný pokus ale míří vedle sparťanské branky.
 
90
Hlavní arbitr Miroslav Zelinka k dnešním devadesáti přidává jedinou nastavenou minutu.
 
87
Poslední střídání dnešního zápasu, místo Kuncla odehraje závěrečné minuty na trávníku Jakub Prajza.
 
87
Costa v hlavičkovém souboji převálcoval Galušku, po odrazu míče do zámezí budou hosté vhazovat. Galuška se po střetu s domácím obráncem těžce zvedal z trávníku, bude ale v pořádku.
 
86
Dočkal svým centrem nedokázal najít žádného ze spoluhráčů a další asistenci k dosavadním dnešním čtyřem tak zatím nepřidá.
 
86
Tečovaný pas Dočkala se dokutálel za brankovou čáru, Sparta bude v útoku pokračovat rozehrávkou od rohového praporku.
 
84
Při nejbližším přerušení Shalovi uvolnil místo na hřišti autor třetí sparťanské branky Lukáš Vácha.
 
84
U postranní čáry už je připravený Herolind Shala, který bude dalším náhradníkem Sparty, který se dostane do zápasu.
 
83
Sparťané rozehrávají na vlastní polovině a v hostující hře je snaha o vysunutý presink i za víceméně rozhodnutého stavu.
 
80
Po rohovém kopu Havlíka byl ve skrumáži před brankou atakován Štěch a sudí Zelinka píská proti Slovácku.
 
79
Na Letnou dnes dorazilo "jen" něco málo přes pět a půl tisícovek fotbalových příznivců, i ti ale přispívají vysoké úrovni zápasu neustálým fanděním.
 
77
Netradiční situace, když Trávník vhazoval hluboko zpoza hřiště a míč ještě před návratem na hřiště odskočil mimo vymezené území, rozhodčí vrátili hru na místo autového vhazování a k překvapení Costy i několika domácích fanoušků ponechali míč hostům.
 
75
Konaté se dokázal povedenou kličkou uvolnit přes Reinberka, Lafata mu patičkou vrátil zpětnou přihrávku přímo do běhu, v tísni už ale africké křídlo zakončit nedokázalo.
 
74
Po další přízemní kombinaci rudých pálil zpoza pokutového území Mareček, ránou bez přípravy ale branku přestřelil o dobré dva metry.
 
73
Střídání Slovácka, místo Diviše dostane příležitost si zahrát na letenském trávníku také Petr Galuška.
 
73
Aktivní Konaté se na pravém křídle snažil vymyslet další ohrožení hostující branky, jeho centr ale byl tentokrát odražen do zámezí.
 
72
Dočkalův centr od rohového praporku brankář Heča vyrazil a hosté postupně dokázali odehrát míč až k Hečově protějšku Štěchovi.
 
70
Druhá změna ve sparťanské sestavě, Matějovského střídá na pažitu Lukáš Mareček.