konec Tisková konference SK Dynamo Č. Budějovice

Komentuje: Pavel Kortus ml.
 
Tisková konference je u konce, následuje oficiální focení týmu. Pro tuto chvíli je to ode mne vše, hezký zbytek dne.
 
Jak je na tom klub po finanční stránce? Karel Poborský: „Po sestupu nás opustila řada partnerů a zhruba o deset milionů jsme snížili rozpočet a nikomu nic nedlužíme. V případě postupu by se nám měly dostat další finanční prostředky a mohli bychom si dovolit lepší hráče.“
 
Jak se jevila příprava vedení klubu? Karel Poborský: "Nechci to zakřiknout, ale příprava se mi jevila dobře. Do týmu zapadli mladí hráči a například Jan Hála by se měl postavit do základní sestavy v pátečním utkání. Troufnu si tvrdit, že jsme nyní lepším týmem, než jsme byli na podzim."
 
Cíl pro jaro se nemění? Karel Poborský: "Na cíli se nic nemění – chceme se vrátit do ligy. Už před začátkem sezony byly vypsány prémie za postup a na nich se také nic nemění."
 
Už máte vyřešenou pozici brankářské jedničky? Luboš Urban: "Kluci se to dozví zítra. Nechci, aby se to dozvěděli z novin. Když jsem sem přišel, tak tu byl Michal Daněk, se kterým jsme nebyli spokojeni a i přestože je pod smlouvou, tak putoval do Bohemians Praha. Testovali jsme několik brankářů a Michal Bárta se nám z nich jevil jako nejlepší. Bárta i Křížek mají své výhody a zítra se dozví ortel."
 
Co očekáváte od pátečního soupeře – Varnsdorfu? Luboš Urban: "Střetne se pátý tým se třetím, takže je to zápas o šest bodů. První zápas po tak dlouhé přípravě bývá vždycky těžký a musíme to každopádně zvládnout a zvítězit. O Varnsdorfu máme dost informací, byl jsem i na generálce s Roudnicí. Varnsdorf má jednu velkou výhodu, že ten tým je několik let spolu, zatímco u nás se často mění půlka týmu. Čeká nás těžký zápas."
 
Už máte připravenou základní sestavu na páteční zápas? Luboš Urban: "Ještě stále řešíme jedno až dvě místečka. některé posty jsou tak vyrovnané, že se s Martinem ještě musíme poradit."
 
Jak proběhla volba kapitána? Martin Vozábal: "Demokraticky jsme zvolili Ondřeje Herzána. Sice u nás působí teprve dva měsíce, ale působí v kabině jako osobnost a ta volba po zranění Pavla Haška byla jednoznačná."
 
Příchody a odchody jsou již uzavřené? Martin Vozábal: " Je lepší mít na lavičce mladší naše hráče, než starší hráče. Už neočekáváme žádné odchody ani příchody.
 
Nyní je čas na otázky novinářů.
 
Luboš Urban: "Přišel jsem k týmu 7. ledna a v přípravě už jsme nic zásadního neměnili. Pomohlo nám počasí, jelikož jsme se brzy dostali na přírodní trávu. Odehráli jsme 13 přípravných zápasů s pozitivní bilancí. Příprava proběhla tak, jak měla. Bohužel nás trápí zdravotní stav některých hráčů, v kabině trošku řádí viróza. Takže snad budou všichni hráči na pátek připraveni."
 
Nyní trenér Urban zhodnotí přípravu.
 
Martin Vozábal: "Vyhodnotili jsme podzimní výkony a následně jsme udělali řadu změn. Odešli Daněk, Lukáš Jarolím, Poliaček, Vyskočil a Němec. Naopak k nám přišli brankář Bárta, Martin Hála, Brunclík, Herzán a Hurka. Z dorostu nebo B-týmu byli do áčka přeřazeni Jan Hála, Funda, Kadula a Martin Held."
 
Tisková konference začala, první si slovo vezme Martin Vozábal.
 
Vítejte u sledování tiskové konference SK Dynamo České Budějovice před startem jarní části Fotbalové národní ligy. Celá tisková konference začne pod vedením Aleše Strouhy v tiskovém středisku na Střeleckém ostrově ve 13 hodin a na otázky novinářů budou odpovídat trenér Luboš Urban, sportovní manažer Martin Vozábal, kapitán týmu Ondřej Herzán a generální manažer Karel Poborský.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.